Gala Corneliu Coposu

4 noiembrie 2019   Dileme on-line

Luni, 11 noiembrie 2019, ora 18,30, la Sala Mare a Teatrului Național București va avea loc Gala Corneliu Coposu. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului de poezii semnate de Corneliu Coposu, precum și un concert caritabil al inconfundabilului Jan Akkerman.

Fundația Corneliu Coposu și partenerii săi vor lansa un volum de versuri de Corneliu Coposu, gîndite în detenție și scrise după 17 ani, la ieșirea din închisoare. Cuvîntul înainte este semnat de Ana Blandiana, iar lansarea va fi prezentată de Alex Ștefănescu. O selecție dintre cele mai frumoase poeme va fi citită de Ion Caramitru.

Jan Akkerman, cunoscutul artist olandez considerat unul din cei mai mari chitariști ai lumii, este invitat la București să susțină un concert caritabil în cadrul galei. Alături de trupa sa, va interpreta și piese consecrate, dar și melodii de pe cel mai recent album al său, Close Beauty, care a fost lansat pe 25 octombre, după 8 ani de pauză.

Sumele obținute din vînzarea biletelor (disponibile în rețeaua Eventim) și donații vor fi redirecționate către școlile cu predare în limba română din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea și dotarea laboratoarelor de limba și literatura română.

Donațiile pot fi făcute în contul special deschis la Banca Comercială Română: RO56 RNCB 0082 0441 5695 0010, cu mențiunea „Pentru școlile din Nordul Bucovinei”.

Mai multe