Future Shorts - concurs & festival

9 aprilie 2012   Dileme on-line

Pe 21 aprilie, de la orele 19,  la Palatul Bragadiru din București, Pro Cinema și British Gallery deschid prima ediţie a Festivalului Future Shorts România, parte din rețeaua Future Shorts, cea mai mare rețea de filme de scurt metraj din lume.

La nivel mondial, evenimentul s-a lansat ca o reacție la dorința publicului de a trăi experiență filmului într-un mod neconvențional. Astfel, de peste nouă ani de zile, Future Shorts aduce împreună cei mai premiați producătorii de filme de scurtmetraj, permițînd publicului să între în contact cu munca lor: invitații devin actori ai filmului, combinînd momente de improvizație cu cele de interacțiune spontană.  Experienţa acestui prim film de scurtmetraj realizat ad-hoc, în cadrul unui eveniment, va fi o premieră pentru România.

Vor fi vizionate şapte scurtmetraje (multipremiate la Cannes, Sundance și BAFTA) ce au în comun subiectul complexităţii relațiilor interumane, în care personajele, indiferent de vîrstă, se află în căutarea, redescoperirea sau redefinirea dragostei; precum şi filmele cîștigătoare ale concursului de scurtmetraje Future Directors.

Înscrierea filmelor la Concursul Future Shorts, desfăşurat în perioada 1-20 aprilie şi destinat atît regizorilor consacrați, cît și celor debutanți, se va face pe site-ul futureshortsfestival.ro. Premiul secțiunii Profi asigură difuzarea scurtmetrajului cîștigător în cadrul unui eveniment Future Shorts Londra și un curs de specializare susținut de Met Film School în Londra pe durata unui weekend. Premiul secțiunii Indie asigură un curs de regie pentru amatori Director's Cut cu Iulia Rugină, curs organizat de Asociația Culturală Control N. Premiul publicului va fi oferit de Sony. 

În deschiderea evenimentului va cînta trupa Tolouse Lautrec şi vor fi vernisate expozițiiile de fotografii inedite ale lui Radu Afrim şi Bogdan Grigorescu, pentru ca la final publicul să fie implicat într-un performance live, interactiv cu Ioana Marchidan, Istavan Teglas şi Iris Spiridon unde vor fi combinate dansul, muzica live, proiecțiile video și secvențele cinematografice. În plus, make-up artistul Paulina Buldumea va invita publicul să încerce look-ul vedetei preferate. La bar se vor servi, alături de vedetele invitate, cocktailuri romantice - Vanilla Sky, aventuroase - Fast and Furious, amuzante - American Pie sau riscante - Kill Bill. Seara va fi încheiată cu concertul trupei Antarctica urmat de un after-party cu DJ Bogman.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim. Mai multe detalii pe futureshortsfestival.ro.

Mai multe