Flori în gropile din trotuar, reciclare de hîrtie, Sănătatea începe în farfurie

18 martie 2019   Dileme on-line

Sîntem mereu înconjurați de vești care ne întristează, așa că Dilema veche vine în fiecare luni dimineață cu #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna. 

● Un protest simpatic al unor bucureșteni îngrijorați de degradarea trotuarelor din cartierul lor: Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff a plantat flori în gropile din trotuarele bulevardului aflat în Sectorul 1.

● Locatarii din 600 de scări de bloc din sectorul 2 din București au strîns în ultimul an peste 65 de tone de hîrtie pentru reciclare în programul Recicleta. Acesta este derulat de asociația ViitorPlus, iar cu ajutorul Kaufland România, capacitatea de colectare a programului s-a dublat în anul 2018. Au fost incluse 300 de noi scări de bloc în program și achiziționate două noi cargo-triciclete pentru colectare.

● Andrada Mazilu, o învățătoare de la un liceu cu predare în germană, luptă pentru un sistem de învățămînt transparent și eficient: în afara orelor de clasă, ea organizează workshopuri, traininguri pentru părinți și profesori. Oferă chiar ajutor în redactarea petițiilor și merge în audiențe la miniștrihttps://bit.ly/2HBB1Ax. Andrada este și unul dintre cei 12 profesori care se alătură din acest an comunității MERITO.

● Sub egida Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România și cu ajutorul Dedeman, Campania 3DUTECH – Modeleaza viitorul a ajuns la Liceul A.T. Laurian din Botoșani. Proiectul presupune dotarea liceelor cu imprimante 3D și, prin ECDL România, instruirea a 10 elevi în modelare şi imprimare 3D. Liceul botoșănean este doar una dintre cele 10 unități alese din ţară.

● Pentru al șaptelea an consecutiv, Selgros Cash&Carry România derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”. Aproximativ 10.000 de elevi de ciclu primar din toată țara vor învăța să cunoască alimentele și produsele naturale și să aleagă conștient o dietă mai sănătoasă.

● Fundația Calea Victoriei oferă 30 de locuri gratuite, pentru studenți și liceeni, la cursuri și evenimente din zona de dezvoltare personală și artă. Vedeți aici domeniile și numărul de locuri pentru fiecare.

● Caravana „Fii pregătit!”, care instruiește populația pentru a face față situațiilor de urgență, își reia traseul prin toată țara pentru al patrlea an. Va ajunge anul acesta în peste 70 de localități. Caravana este un proiect susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România, care au investit în proiect 400.000 de euro.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Mai multe