Fitzgerald, un tată exemplar

23 iunie 2010   Dileme on-line

Volumul de corespondență Lots of Love – Scott et Scottie (correspondance 1936-1940) de Fitzgerald (tată și fiică) - Le Livre de Poche, tradus din engleză - ni-l arată pe scriitor în postura de tată exemplar. Și asta în timp ce soția sa, Zelda, vizita din ce în ce mai des spitalele psihiatrice. Între 1936 și1940, Fitzgerald îi scrie aproape în fiecare săptămînă fiicei sale  unice, Scottie, plecată întîi la liecu, apoi la Universitate. (după Inrockuptibles)

Marketing pe față

Vă mai amintiți concursul Alege ASIA? Oamenii se uitau la TV, concurentele treceau prin tot felul de probe, publicul le vota pe favorite. My Major Company Books caută  de data asta scriitori pe care să-i facă vedete. Campania lor de recrutare sună cam așa: visezi să fii noul Marc Lévy, să-ți vezi chipul pe un afiș 4 x 3 în metrou și cartea ecranizată de Spielberg? Întîlnește-te repede cu prima editură “participativă” made în Franța.

Flori pentru Kim Il-sung

La Campionatul mondial de fotbal s-a vorbit mult despre echipa Coreei de Nord și despre cei patru jucători care au ales liberatea. După atîta fotbal, să ne mai și culturalizăm. Din Le Monde am aflat că la Viena se poate vedea (pînă pe 5 septembrie) expoziția Flori pentru Kim Il-sung. 150 de lucrări dintre care unele de-a dreptul “sacre”, care ies pentru prima dată în lume. Tablouri care-l reprezintă pe “Marele Conducător” Kim Il-sung și pe fiul acestuia Kim Jong-Il, stăpînul incontestabil, după moartea tatălui său în 1994, a celei mai închise țări de pe planetă.

Directorul Galeriei de artă coreeană din Pyongyang afirmă că această expoziție fără  precedent a fost organizată “de oameni care iubesc dreptatea și pacea”…

Mai multe