Finn & Oigăn, solo

4 decembrie 2023   Dileme on-line

Cantautorul britanic Finn Andrews (The Veils), revine la București pentru un solo performance special – marți, 5 decembrie, după ora 20, la Control Club. În deschidere: Oigăn (Kumm, Moon Museum, Robin & The Backstabbers). Biletele sînt disponibile în rețeaua Eventbook.

Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist, cunoscut pentru timbrul vocal deosebit ce i-a atras comparații cu Dan Auerbach (The Black Keys), David Bowie sau Nick Cave. Sub titulatura The Veils, are în palmares șase albume de studio, dintre care cel mai recent, un dublu LP, And Out Of The Void Came Love, lansat anul acesta. (Citește aici recenzia din Dilema veche: https://dilemaveche.ro/sectiune/la-zi-in-cultura/muzica/manevre-noi-pentru-vechi-epigoni-2254051.html)

Cunoscută pentru stilul alternative / goth rock cu inflexiuni pop, The Veils a concertat în toată lumea în ultimii 20 de ani, fiind considerată una dintre cele mai bune trupe live. La aceasta se adaugă muzica de film și colaborările cu regizori ca Paolo Sorrentino, Tim Burton sau David Lynch, The Veils făcîndu-și apariția și în cel mai recent sezon al serialului cult Twin Peaks.

„Cînd apar, cîntecele nu știu ce viață complicată vor avea, cu repetiții istovitoare, sesiuni de înregistrări, turnee și apoi felul diferit în care vor fi percepute de fiecare dintre voi. În luna decembrie, încep un nou turneu în Europa și Statele Unite, în care voi încerca să interpretez și să prezint aceste piese în forma lor inițială: fără alte ornamente, dar radiind de speranță și inocență. Intenționez să cînt multe piese vechi de care nu m-am mai atins de ani de zile, dar și cîteva bucăți noi, ce vor fi incluse în noul album The Veils. Pe scurt, aceste show-uri vor consta într-un tip cu pălărie cîntînd la pian, captivat de propriile istorii stranii, adevăruri și minciuni. 

Oigăn face gălăgie în Kumm, Robin & the Backstabbers și Moon Museum. Cel puțin. Face gălăgie cu tot ce știe, chiar și cu liniștea. A lansat de curînd Antimaterie, un album solo doldora de colaborări, chitări acustice și beat-uri electro. Citește aici un intevriu cu Oigăn din Dilema veche: https://dilemaveche.ro/sectiune/regimul-artelor-si-munitiilor/trec-printr-o-perioada-crem-cu-abtibilduri-639507.html

Mai multe