Filmele româneşti în New York Times

3 decembrie 2013   Dileme on-line

Festivalul Making Waves 2013 New Romanian Cinema are loc anul acesta la Film Society of Lincoln Center din New York (29 noiembrie - 3 decembrie) şi la Jacob Burns Film Center din Pleasantville, New York (5-10 decembrie). Organizat de Romanian Film Initiative şi parţial finanţat prin crowd-funding, festivalul este o iniţiativă independentă de promovare a filmului românesc în America, vitală pentru producţia autohtonă de cinema. După cîţiva ani de săli pline, dezbateri aprinse şi proiecţii ale celor mai importante filme de ficţiune şi documentare româneşti din ultimii ani (dar şi filme de Lucian Pintilie, Mircea Danieliuc sau Mircea Veroiu), Making Waves a devenit un eveniment important în peisajul cultural newyorkez.

Atît de important, încît redactorii de la The New York Times îl semnalează şi comentează în fiecare an. În 2013, au făcut-o printr-un slide show din secţiunea "Movies". În plus, zilele astea, o parte din echipa Romanian Film Initiative va fi invitata celebrului moderator american de televiziune Charlie Rose.

Pe site-ul Film Reporter puteţi citi o serie de corespondenţe de la faţa locului semnate de Florentina Ciuvercă, beneficiara celei de-a doua ediţii a bursei Alex. Leo Şerban.

Foto: Lucien Samaha

Mai multe