Feţe regale pe Facebook

12 noiembrie 2010   Dileme on-line

„Încă aştept ca regina să-mi accepte cererea de prietenie”- sună un comentariu postat la finele articolului publicat în The Guardian, despre recenta lansare a Reginei Marii Britanii în virtualul Facebook.

„Majoritatea comentariilor de pe pagina Facebook a reginei au fost pozitive, mai puţin cele adresate Ducesei de Cornwall” – debutează articolul, menţionînd totodată că încă de la primele ore de lansare a contului regal peste 160 de mii de oameni au „plăcut” iniţiativa reginei.

Moderatorii de la Buckingham Palace au blocat comentarii inevitabil negative, dar, după cum se pare, nu au fost suficient de prompţi în ceea ce priveşte comentariile vizînd-o pe fosta doamnă Parker Bowles. Una dintre aceste criticii observă vehement şi absenţa fotografiilor cu prinţesa Diana din albumele postate (28 la număr), critici contracarate însă de apărători ai îndelungatei „poveştii de amor” etc. etc., discuțiile luînd-o, inevitabil, pe arătură.

Una peste alta, ca orice poartă deschisă tuturor, depărtarea de la subiect era de altfel de aşteptat. În contrast cu decizia destul de surprinzătoare ca Regina Marii Britanii să îşi facă cont Facebook.
 

Mai multe