Festivalul Internaţional de Teatru în stradă

27 mai 2016   Dileme on-line

Între 9 și 12 iunie, orașul devine decor fantastic, populat de personaje neașteptate care se amestecă în mulțime și interacționează cu trecătorii. ARCUB prezintă cea de-a opta ediție a singurului festival internațional de teatru de stradă din București, B-FIT in the Street. Evenimentul este parte din candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii - Bucureşti 2021

B-FIT in the Street! aduce la București 21 de spectacole de teatru, nouă țări participante și sute de artiști. În fiecare seară, în Centrul istoric, Piața Universității sau Piața George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orașului cu jocuri de foc și acrobații aeriene sau cai uriași, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă îi vor face pe bucureșteni să descopere o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice.

Austria, Spania, Marea Britanie, Germania și Italia sînt cîteva dintre țările participante la B-FIT in the Street! 2016, o ediție cu un program divers de pantomimă, circ, comedie, dans, acrobație, muzică de stradă și paradă, din care nu lipsesc nici reprezentațiile românești semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia și producțiile de anvergură din Franța și Olanda. 

Află mai multe despre trupele de teatru de stradă participante, înregistrări video de la edițiile anterioare, fotografii și caietul program pe http://www.bfitfestival.arcub.ro/.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Mai multe