Festivalul Dilema veche, printre cele mai bune festivaluri din Europa

26 iulie 2016   Dileme on-line

EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) anunță rezultatul selecției celor mai bune festivaluri din Europa.

În urma unui proces intens de evaluare, realizată de un juriu internațional, 761 de festivaluri din 31 de țări aparțin acum primei generații de festivaluri EFFE (www.effe.eu). Printre ele, și

din Cetatea Alba Iulia. Vedeţi

 programul Festivalului de anul acesta.

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, inițiată de Asociația Festivalurilor Europene, este un portal destinat cetățenilor și profesioniștilor care vor să descopere și să se implice în festivalurile din Europa. Este o nouă platformă internațională menită să conecteze festivalurile care pun accentul pe artele, comunitățile lor și valorile europene. Platforma invită publicul din întreaga lume să acceseze informații la zi și să participe la festivaluri din Europa. Dar, mai presus de toate, EFFE recunoaște excelența acestor festivaluri și rolul lor în comunitățile locale din Europa.

Sute de festivaluri și-au depus candidatura pentru a-și demonstra apartenența la valorile EFFE: angajamentul artistic, implicare comunitară și viziunea internațională și globală a festivalului. Experți naționali, desemnați de punctele naționale de contact ale EFFE, au notat fiecare candidatură și au prezentat rezultatele unui juriu internațional care a ales finaliștii EFFE 2015-2016. Printre aceștia se numără și Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia.

„Sîntem bucuroși să putem spune că festivalurile EFFE 2015-2016 alcătuiesc prima generație de festivaluri EFFE care sînt la înălțimea standardelor de calitate artistică și au un impact semnificativ la nivel local, național și internațional. Festivalurile alese reprezintă 31 de țări din Europa și oferă o mare varietate de activități publicurilor lor”, a declarat Vincent Baudriller, președintele juriului internațional, directorul Teatrului Vidy din Lausanne și fost director al Festivalului de la Avignon.

Mai multe despre EFFE 2015-2016,

Foto: Ionel Roşca

Mai multe