Festivalul Dilema veche 2014

20 august 2014   Dileme on-line

Dilema veche de săptămîna aceasta  încearcă să ne lămurească cum e cu Festivalul pe care îl organizăm și anul acesta la Alba Iulia. În afară de programul festivalului, cu tema generală  „Noi sîntem ceilalți”  (care cuprinde, printre altele, conferința  de deschidere a lui Mircea Cărtărescu, „Edificiul  literaturii“, vineri, 22 august, și  concertul de închidere „Tandrețuri pentru femei cu cei patru corifei”, cu Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, duminică, 24 august), dosarul cuprinde articole de Iulia Badea-Gueritee, Cristina Comandașu, interviuri cu fotograful Cosmin Bumbuț și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, precum și o anchetă printre scriitorii care vor citi din cărțile lor de proză și poezie la festival.

Andrei Pleșu îl evocă pe Dan Hăulică, un ”ministru” al frumuseții, pe care abia acum, în ceasul despărțirii, e pregătit să-l reîntîlnească.

Laurențiu Ungureanu vorbește, în „Apostolii lui Stalin”, despre „oameni care au crezut în comunism așa cum crezi într-o rugăciune” -  exemplu fiind  Suzana Pârvulescu, prima soție a lui Constantin Pârvulescu.

Liliana Nicolae investighează, într-o anchetă amplă, cît de liberă (sau nu...) e presa locală. 

Mai multe