Familiile victimelor incendiului din Colectiv primesc bani de la Guvern

9 noiembrie 2015   Dileme on-line

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni dimineaţă înaintea şedinţei extraordinare a Guvernului, că familiile victimelor transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv şase mii de euro pentru cazare, masă şi alte cheltuieli, plus 1.500 de euro pentru transport.

De partea lor, rudele pacienţilor internaţi în spitale din Capitală vor primi şase mii de lei pe lună, iar banii vor fi acordaţi pe toată durata spitalizării.

Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit luni într-o şedinţă extraordinară, pentru a discuta programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi pentru familiile acestora.

În spitalele din Capitală erau internate luni 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sînt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 stabilizaţi.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat. Ultimul deces: o jurnalistă şi fotografă a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămîna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv ajungînd la 46.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe