Familia Offline

9 noiembrie 2012   Dileme on-line

Duminică, 11 noiembrie, de la ora 12.00, la Școala Generală nr.55, inițiatorii proiectului Țară, țară, vrem părinți – Radu Apostol (regizor) și Mihaela Michailov (dramaturg) - vă invită la prezentarea spectacolului Familia Offline.

Familia Offline este spectacolul maturizării în absența părinților, atunci cînd rolul de copil-adult se joacă la limita dintre libertate totală, pericol iminent și paradoxala dorință-frică de a deveni mama sau tata. Sînt copiii noii părinți ai familiilor de graniță?

Migrația forței de muncă reprezintă una dintre temele majore ale societății contemporane, cu implicații politice fundamentale în structurile de viață cotidiană, în noua ordine economică a familiei globale și în raportările emoționale la realitatea supraviețuirii prin dislocare.

Familia Offline prezintă viața de zi cu zi a unor copii care se transformă în oameni mari, așteptîndu-și părinții. Maturizarea lor naște întrebări inocente, tandre și cinice despre lumea în care trăiesc. Cînd sîntem destul de mari încît să nu ne mai numim copii? Cînd devenim mama?

Timp de şase luni, artiștii implicați în proiect au lucrat cu un grup de copii de la Școala Generală nr. 55 în ateliere de improvizație, jocuri de grup, povești personale, ritmuri muzicale. După această perioadă au urmat încă două luni de elaborare a spectacolului. Multe dintre soluțiile legate de construcția spațiului, de rolul fiecărui personaj în dinamica spectacolului, precum și diferite detalii specifice legate de text au venit direct de la copii, implicați în toate etapele montării.

Echipa spectacolului:
Text: Mihaela Michailov, regia: Radu Apostol, scenografia: Maria Mandea, muzică: Bogdan Burlăcianu, video: Tania Cucoreanu
Cu: Mario Ștefan, Denis Nadolu, Alina Nicolae, Bianca Gheorghe, Florentina Cristea, Lavinia Florentina Pap, Ana Maria Zaincovschi, Georgiana Moise, Andreea Baraitan, Anca Negoiță, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Mai multe