Emotion in Motion

26 iulie 2016   Dileme on-line

În perioada 15-22 august, la Kube Musette are loc expoziția „Emotion in Motion“, prezentată de Romanian Polaroid Photographers & Moft. Vernisajul va avea loc pe 17 august, ora 19, la Kube Musette (Calea Victoriei nr. 114).

Lumea închisă într-o fotografie Polaroid este un țărm nestăvilit de emoție și o poveste cu o viață proprie secretă, în culori calde pe care nu ne mai săturăm să le privim pentru că descriu o lume precum cele care ne apar în vise, spunea poeta și prozatoarea Nora Iuga la întîlnirea cu Romanian Polaroid Photographers, în 2015.

Romanian Polaroid Photographers s-a născut în mai 2015 ca un index fotografic dedicat pasionaților de film instant din România și din jurul lumii. www.polaroids.ro este o capsulă despre magie, inspirație și storytelling prin puterea unor imagini vibrante, fără vîrstă și care poartă mai departe nostalgia generațiilor de artiști care au iubit acest format fotografic greu de uitat. Fondat de Ioana Cristina Casapu și Dragoș Mălăescu, proiectul este o poveste de dragoste cu unul dintre cele mai frumoase formate de film analog existente și un tribut adus artiștilor Andy Warhol, Andrei Tarkovsky sau Helmut Newton.

Insuportabila ușurătate a unei fotografii Polaroid în curs de developare

Frumusețea unui Polaroid se păstrează în calitatea sa neperturbată de trecerea timpului și în puterea de a surprinde o instanță irepetabilă din viață, cu toată densitatea și vibrația momentului prezent.

Emotion in Motion este prima expoziție Romanian Polaroid Photographers din București, după ce proiectul a debutat anul trecut la Barcelona și a călătorit prin lume, spunînd poveștile a tot mai mulți artiști și țesînd o rețea globală de fotografi români care au îmbrățișat imaginarul Polaroid.

Emotion In Motion înseamnă 9 artiști români răspîndiți prin toate colțurile lumii și 3 invitați străini ce vor expune între 15 și 22 august 2016 la KUBE Musette, pe Calea Victoriei 114 din București.

Matei Branea, Anton Roland Laub și Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbuț, Ina Ionescu, Barna Nemethi și Andrei Nico (București), Horia Brebeneanu (Manchester), Irina Măgurean (Cluj), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) și Rachel Frank (SUA) sînt fotografii care își vor desfășura emoția în mișcare pe parcursul a 7 zile, propunînd fie o introspecție în universul intim al corpului feminin, în fotografia de muzică, în ilustrația creată peste o imagine, sau o vedere nouă asupra Mineriadei fotografiate pe Polaroid.

Mai multe