Educație pentru ape – Apele Unite ale României

16 noiembrie 2020   Dileme on-line

O zi întreagă de educație alternativă pentru ape: Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă organizează marți, 17 noiembrie, un eveniment dedicat ideii de utilizare a elementelor de educație non-formală în sistemul de învățămînt. Evenimentul constă într-o dezbatere cu tema Educație alternativă în vreme de pandemie. Educație pentru ape, transmisă live pe Facebook Rowmania începînd cu ora 12:00, care va fi urmată de proiecția filmului Femeie în război / Woman ar war (2018), r. Benedikt Erlingsson. Filmul va fi disponibil gratuit timp de 12 ore, pe platforma TIFF Unlimited.

„Întotdeauna mi-a plăcut să fac lucruri concrete, aplicate. Și să mă implic în proiecte care contribuie la educația copiilor. De aceea, acum, cînd activitatea tuturor se desfășoară mai mult la distanță, împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, căutăm soluții în online pentru a-i face pe copii să se gîndească la cum pot avea grijă de ape. Așa ne-a venit ideea unei dezbateri cu profesorii și părinții despre educația pentru ape și a vizionării unui film artistic în care se discută cu seriozitate despre protecția mediului”, a declarat Ivan Patzaichin.

Dezbaterea Educație alternativă în vreme de pandemie. Educație pentru ape investighează cum ar putea colabora membrii comunității apei (autorități publice, ONG-uri, experți în domeniul utilizării patrimoniului hidrografic etc.) cu experți în educație pentru a realiza acțiuni atractive de educație cu privire la relația cu apa.

Filmul Femeie în război este cîștigător al Premiului LUX 2018 al Parlamentului European și spune o poveste despre ecologie, care pune în discuție, de multe ori cu umor, sensul și importanța acțiunilor individuale în raport cu inerția autorităților în ceea ce privește respectul pentru natură și  lupta împotriva încălzirii globale. Proiecția este realizată cu sprijinul EducaTIFF - Film Education & TIFF Unlimited.

Detalii despre eveniment se găsesc în evenimentul Facebook dedicat. 

Acțiunea face parte din proiectul „Comunitatea apelor. Apele Unite ale României”, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și desfășurat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, care își propune să coaguleze energia diferitelor entități interesate să transforme sistemul hidrografic dintr-o resursă pur economică într-o valoare națională, parte a patrimoniului României. În vremurile pe care le traversăm, dominate de schimbări climatice majore, o astfel de abordare, gîndită pe termen mediu și lung, pune România într-o poziție privilegiată, ținînd cont de zestrea naturală pe care o are.

Mai multe