După Nirvana

19 iulie 2011   Dileme on-line

Într-o zonă a globului ce este generatoare de obsesii, tendinţe, crize şi dumnezei - continentul nord american - trăieşte o trupă care, deşi mai performează pe scenele festivalurilor şi editează noi albume,  parcă nu mai există. Formaţia a fost născută prematur în 1988, la răsăritul grunge-ului, şi ignorată pînă a trecut furia generată de băieţii din Seattle. Pentru genul predominant în rock-ul începutului de ani ’90 muzică celor trei Better Than Ezra era mult prea „limpede” comparativ cu distorsurile murdare de chitară de la Pearl Jam sau cu vocea plină de impurităţi a lui Kurt Cobain.

În ciuda succesului comercial pe care trio-ul îl înregistrează încă de la cel de-al doilea album, piesele lor de top n-au trecut testul timpului rămînînd azi necunoscute maselor. Există o singură melodie pentru care trupa va rămîne probabil un „one hit wonder band”: Desperately Wanting - care, în pofida faptului că a fost single, n-a beneficiat de videoclip şi nici n-a prins un loc în Billboard top 40.  Desperately Wanting reprezintă răspunsul edificator la întrebarea: ce a urmat după Nirvana?

Bogan ŞERBAN realizează la Radio Guerrilla emisiunile Guerrilla Logout (luni- vineri, 17.00 - 20.00) şi GuerriLIVE Radio Sessions (luni, 19.00 - 20.00).

Mai multe