Drepturile omului în stînga Nistrului

13 mai 2015   Dileme on-line

”Pretinsul Comitet de Securitate de la Tiraspol încearcă să intimideze apărătorii drepturilor omului din R. Moldova, intentînd dosare penale”, spune într-un interviu la RFI, Ion Manole, președintele Asociației Promo-Lex, organizație care își propune să apere drepturile omului în stânga Nistrului. Așa zisul Comitet de Securitate de la Tiraspol (KGB) acuză organizația națională de la Chișinău că ar desfășura acţiuni subversive în regiunea transnistreană și a deschis mai multe dosare penale membrilor Promo-Lex.

”Este un atac asupra activității apărătorilor drepturilor omului din R. Moldova. Acum,nu mergem în stînga Nistrului. Probabil membrii Promo-Lex, care ar vrea să ajungă în Transnistria,vor fi reținuți. Noi nu vrem să tensionăm situația sau să creăm anumite incidente. Este foarte straniu ceea ce se întîmplă. Dosare penale sunt intentate celor care fac abuz de ceva care încalcă legislația. Activitățile noastre sînt însă strict legate de apărarea drepturilor omului în această regiune și nu ne ocupăm de altceva care ne-ar face să ne simțim vinovați sau responsabili de anumite fapte ilegale”, susține Ion Manole, președintele Asociației Promo-Lex.

Ascultați și citiți mai multe pe: http://www.rfi.ro/politica-78278-expert-kgb-ul-de-la-tiraspol-incearca-sa-intimideze-aparatorii-drepturilor-omului

Mai multe