Documentarele Docutoloka

22 iunie 2015   Dileme on-line

Marți, 23 iunie, de la ora 18,30, ONG-ul Pămînteni și Frontline Club Bucharest vă invită la Institute Café, pentru a urmări o serie de patru documentare despre viața în Ucraina sfîșiată de război, urmată de o dezbatere cu Denys Strashnyi, Volodymyr Demchenko, Ulyana Osovska - realizatorii filmelor - și jurnalistul Marian Voicu.

Cei trei documentariști ucraineni, fondatori ai ONG-ului Docutoloka, au filmat evenimentele din Maidan și operațiunile militare de pe frontul de Est, unde au petrecut aproape un an la baza militară Right Sector (Sectorul de dreapta). 

Denys Strashnyi este operator, director și co-fondator Docutoloka. A fost rănit în timp ce filma protestele din Maidan. De asemenea, a documentat operațiunile din Estul țării.

Volodymyr Demchenko este jurnalist, operator, fotograf și membru co-fondator Docutoloka. A filmat luptele de la aeroportul Donetsk și „cyborgii” din batalionul Right Sector.

Ulyana Osovska este regizor și coordonatorul organizației, a participat la Maidan și a colaborat cu organizațiile internaționale pentru acordarea ajutorului către victime.

Mai multe