Dincolo de graniţele imposturii, incompetenţei şi prostiei

19 mai 2015   Dileme on-line

Joi, 4 iunie, revista Cariere vă invită la JW Marriott Grand Hotel, unde are loc conferinţa „Dincolo de graniţele imposturii, incompetenţei şi prostiei“. Invitat special: Andrei Pleşu.

„Nu există o mai proastă folosire a inteligenţei decît folosirea ei prudentă, garantată epistemologic, cuviincioasă. Inteligenţa adevarată îndrazneşte şi riscă. Fără să alunece în aroganţă şi temeritate vidă.” – Andrei Pleşu, Despre frumuseţea uitată a vieţii

O mulțime de oameni a înțeles că viața și societatea nu mai pot funcționa ca pînă acum. Ei își caută argumente, inspirație și curaj pentru a crea valoare și a condamna impostura, incompetența și prostia. Pregătim așadar doza necesară de realitate și înțelepciune din partea autorului „celui mai teribil manual de bun-simț din cultura noastră”*, Andrei Pleşu – filosof, cărturar, eseist, jurnalist, critic de artă şi una dintre cele mai fascinante minţi româneşti.

Ne vom testa limitele și prejudecățile, vom afla dacă la îndemîna tuturor se mai află azi cinstea și competența.

-  Trăim într-o lume dezechilibrată. Ar putea cinstea și hărnicia să fie percepute ca inadaptare, slăbiciune de cei din jur?
-  Cum identificăm impostura? La ce ne raportăm?
-  Putem lupta cu prostia sau trebuie doar să o ignorăm?
-  Cum să ne învingem frustrările atunci cînd sîntem în contact cu impostura, incompetența, prostia?
-  Au devenit incompatibile cinstea și succesul?
-  De ce să rezistăm drumului scurt, plin de compromisuri și să alegem drumul mai lung, onest?

Conferinţa le este dedicată tuturor celor care îşi caută argumente, inspiraţie și curaj pentru a crea valoare şi a condamna impostura, incompetenţa şi prostia. Mai multe detalii despre vorbitor, agendă și înscriere puteți găsi pe pagina dedicată evenimentului, la: http://www.cariereonline.ro/content/andrei-plesu.

Mai multe