Dezbaterile Dilema veche: despre teatru, la Suceava

14 mai 2019   Dileme on-line

În perioada 17-18 mai, în parteneriat cu Zilele Teatrului „Matei Vișniec“ – organizate de Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, împreună cu Primăria și Consiliul Local Suceava – vă invităm la Dezbaterile Dilema veche, alături de doi invitați deosebiți: criticul de teatru George Banu și clasicistul Andrei Cornea. Ne alăturăm gazdelor de la Zilele Teatrului „Matei Vișniec“ pentru două seri de discuții privind lumea teatrală și contemporaneitatea.

Programul dezbaterilor: 

17 mai, ora 17,  „Teatrul la fața timpului”
Invitat special: George Banu
Moderator: Sever Voinescu
Spațiul expozițional al Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, Suceava

18 mai, ora 17,  „Comedia anticilor, comedia zilelor noastre”
Invitat special: Andrei Cornea
Moderator: Sever Voinescu
Spațiul expozițional al Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, Suceava

Mulțumim Mobexpert pentru sprijinul acordat organizării acestor evenimente.

***

Nu ratați nici restul evenimentelor: Zilele Teatrului „Matei Vișniec“ înseamnă 15 zile pline de emoții (16-30 mai), sub tematica „Teatrul și democrația“, în care vor fi prezente 24 instituții de teatru de stat și independente, atît din țară, cît și din străinătate (Franța, Republica Moldova), cu 32 de spectacole în 58 de reprezentații ce vor încînta ochii privitorilor în 14 locuri de desfășurare. Mai multe detalii aici.

Din culisele festivalului: spectacole de teatru, conferințe, dezbateri, teatru pentru copii, concerte (jazz, tango, muzică electronică), recitaluri de poezie, spectacole de lumini, teatru dans, ateliere specifice artei actorului.

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava este una dintre cele mai tinere instituții teatrale de stat din România. Înființat în 2016, teatrul sucevean reprezintă împlinirea unei vechi nevoi a comunității, devenită stringentă de-a lungul anilor – aceea de a consuma teatru. Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava (TMMVS) este un teatru de repertoriu, cu personalitate juridică proprie, sub autoritatea administrativă a Consiliului Local Suceava.

Mai multe