Dezbatere: Religia în manualele școlare

2 iulie 2014   Dileme on-line

Asociația pentru Promovarea Culturii și Responsabilizare Civică împreună cu Universitatea din București și Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Română vă invită să participați la dezbaterea cu tema:

Religia în manualele școlare. Teologia, etica și istoria religiilor în dialog

Protagoniștii dezbaterii sînt:

profesor la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București

profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din București

cercetător, Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Română

Moderator:

Predarea religiei în școli face obiectul multor dezbateri și dispute în societatea româneasca în ultima perioadă. De cele mai multe ori însă opiniile exprimate în spațiul public nu vin din partea unor persoane avizate sau sînt chiar răuvoitoare. De aceea ne dorim să organizăm o dezbatere în care punctele de vedere avizate și argumentele sa primeze în fața pasiunilor și a parti-pris-urilor. Dorim să abordăm întrebări precum: în ce fel contribuie religia la educația tinerelor generații? Este utilă o perspectivă pluralistă asupra religiei? Poate fi completată educația religioasă a tinerilor cu educația etică? 

Dezbaterea va avea loc joi, 3 iulie 2014, începînd cu orele 18.00, în Amfiteatrul Hasdeu, et. II, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, str. Edgar Quinet, nr. 5-7.

Mai multe