Dezamăgirile Regelui Mihai

10 mai 2016   Dileme on-line

Se împlinesc astăzi 150 de ani de la apariţia Casei Regale a României. Cu această ocazie, casa de producţie Chainsaw Film a realizat un documentar complex despre Regele Mihai I şi intervenţia decisivă a Casei Regale a României în scurtarea celui de-al doilea Război Mondial. Documentarul "Războiul Regelui" este bazat pe cel mai amplu interviu al Majestatii Sale, oferit în exclusivitate lui John Florescu, fondatorul casei de producţie Chainsaw Film, fiul istoricului american de origine română Radu Florescu.

Războiul Regelui va fi difuzat astă seară, de la orele 23.15 de postul de televiziune ProTV, partenerul media al proiectului. John Florescu a răspuns la întrebările RFI România.

Reporter: De ce aţi realizat acest film?
J.F.: Cred că este important ca oamenii să ştie ce s-a întîmplat. Evenimentele din anii 1943-1944 sînt puţin cunoscute, atît în România cît şi în străinătate. De aceea am ţinut să-l intervievez pe regele Mihai, în limba engleză, pentru ca am avut de la bun început intenţia de a difuza filmul atît în Europa cît şi în Statele Unite. Vom începe, bineînţeles, cu difuzarea în România, şi sîntem deja în discuţii pentru a difuza filmul în străinătate.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe