Dependență și talent pierdut – vicii care au distrus cariera și viața unor oameni de succes

6 ianuarie 2021   Dileme on-line

Mulți oameni probabil se întreabă de ce stelele de cinema beau exagerat de mult alcool? Se spune despre actorii ruși, indiferent dacă sînt femei sau bărbați, că beau alcool înainte de a juca, pentru a prinde curaj. Treptat asta devine un obicei și majoritatea oamenilor ajung să fie dependenți de alcool. Cei mai renumiți artiști de origine rusă care au avut acest viciu sînt actrița Tatyana Dogileva și cîntărețul Vladimir Vysotsky.

Tatyana Dogileva a început să bea alcool încă din anii tinereții, pentru că îi plăcea viața și petrecerile. Din păcate acest viciu i-a distrus căsătoria și i-a produs o depresie cronică, persistentă. Actrița a stat internată într-un spital de psihiatrie, unde cu ajutorul unui tratament s-a vindecat de depresie și a scăpat și de dependența de alcool.

Un alt exemplu este actrița de succes și prezentatoarea TV Lera Kudryavtseva, din Rusia, care a devenit dependentă de alcool după despărțirea de soțul ei. Lera Kudryavtseva a intrat în depresie din cauza divorțului și a început să bea alcool pentru „a vedea viața în roz”. De îndată ce a observat consecințele consumului de alcool și faptul că acest viciu nu îi ridică starea de spirit, ea a decis să-și schimbe viața și să renunțe la acest viciu nociv.

Alt actor care și-a distrus cariera din cauza alcoolului este Charlie Sheen, care obișnuia să bea foarte mult atunci cînd nu avea succes sau nu primea rolurile principale la filme.

Despre actrița americană Drew Barrymore se spune că a început să bea încă de la vîrsta de 9 ani și mai tîrziu a început să consume chiar și droguri: cocaină și marijuana. Astfel, la vîrsta de 14 ani deja ajungea în mai multe centre de reabilitare. Drew Barrymore a fost considerată cea mai tînără actriță alcoolică de la Hollywood. În urma unei tentative de suicid nereușită, actrița decide să-și schimbe viața și să renunțe la vicii. În prezent mai consumă alcool, dar ocazional, deci bea mult mai puțin.

Și frumoasa actriță Kristin Davis din filmul serial „Sex and the City” avea acest viciu, obișnuia să bea alcool pentru a prinde curaj înainte de filmări. Ea a reușit să scape de această dependență datorită prietenului ei, care a dus-o într-un club pentru alcoolicii anonimi. În prezent duce un stil de viață sănătos, face yoga și nu mai consumă deloc alcool.

Utilizarea marijuanei în mod exagerat este considerat un alt viciu, pentru că poate provoca dependență. Totuși, utilizarea canabisului medicinal nu este un lucru atît de rău, atunci cînd este utilizat pentru ameliorarea durerii și a inflamaților cauzate de afecțiunile cronice. Tommy Chong este un comediant talentat care a folosit cînepa medicinală pentru ameliorarea simptomelor a două boli cronice de care a suferit: cancerul de rect și cancerul de prostată. Ulterior, Chong a promovat utilizarea acestei plante în scop terapeutic. Cele mai cunoscute suplimente autorizate din această categorie sînt cele produse de Dutch Healing, care pot fi găsite pe Ulei-CBD.ro.

Alte celebrități care au spus că viața lor s-a schimbat cu ajutorul acestui analgezic (în sensul că le-a redus simptomele și disconfortul creat de boli) sînt:

  • Morgan Freeman (care suferea de fibromialgie după un accident rutier)
  • Montel Williams (diagnosticat cu scleroză)
  • Oliver Stone (care a fost rănit în Vietnam)
  • Lady Gaga (suferă de o afecțiune care îi produce durere de cap)
  • Melissa Etheridge (diagnosticată cu o boală gravă – cancer de sîn)
  • Whoopi Goldberg (diagnosticată cu glaucom).

Există și anumiți sportivi care au cedat viciilor distructive, iar asta le-a distrus și cariera promițătoare și viața personală. Un exemplu este Ricky Williams, care era cel mai bun fotbalist din Texas în anul 1998, însă a fost suspendat din cauza consumului de droguri.

Și dependența de cocaină a distrus cariera unor sportivi precum: Marvin Barnes, Spencer Haywood, David Thompson. Marvin Barnes a suferit și un accident la genunchi foarte grav, care l-a determinat să-și încheie definitiv cariera de sportiv.

De asemenea, cariera unor sportivi celebri a fost ruinată și de dependența de alcool, cum s-a întîmplat în cazul lui Pelle Lindbergh, Bob Probert, Philadelphia Flyers, Derek Boogaard.

Cei care au deja o problemă de abuz de substanțe de acest fel ar trebui să meargă din timp la un centru de reabilitare pentru a-și recupera viața, înainte ca viciul să le distrugă întreaga carieră și să fie prea tîrziu.

Mai multe