Demolarea "junglei" de la Calais

1 martie 2016   Dileme on-line

A început la Calais, în Franţa, demolarea parţială a taberei zisă "la jungle" în care sînt refugiaţi mii de candidaţi la exil în Marea Britanie. Demontarea barăcilor improvizate este realizată de o societate privată care lucrează însă sub înaltă protecţie poliţienească. O operaţiune de dezmembrare validată încă de joia trecută de justiţia franceză.

O coloană de 30 de camioane şi dube de poliţie însoţite de două vehicule special echipate contra manifestanţilor s-a poziţionat la una din principalele intrări în tabăra de la Calais. Potrivit unui ordin al prefecturii, validat de justiţie în ciuda numeroaselor recursuri depuse de diverse asociaţii, doar o parte din "Jungle" - cum a fost botezată tabăra din vestul Franţei - va fi demolată. Buldozerele şi muncitorii nu distrug decît circa 20 de căbănuţe întinse pe o suprafaţă de 100 de metrii pe 100.

In paralel cu demolarea acestor adăposturi improvizate, funcţionari ai serviciilor franceze pentru migranţi şi refugiaţi au luat contact cu locuitorii respectivelor cocioabe ca să-i informeze despre demersurile ce trebuie să le facă pentru a obţine un eventual alt loc de dormit sau un bilet pentru un centru de refugiaţi aflat departe în provincia franceză.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe