Cumpărături la ușa ta, ajutor în lupta cu COVID-19, învățare online

16 martie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Geeks For Democracy a lansat spontan proiectul „Cumpărături la ușa ta”, prin care puteți ajuta persoanele aflate în imposibilitate de a se deplasa să primească alimente și/sau produse sanitare, pentru a nu le expune epidemiei. În Brașov, voluntarii de la „Îngrijiri la domiciliu” vin în sprijinul seniorilor și se oferă să ajute cu cumpărături, plata facturilor sau alte comisioane. O astfel de inițiativă a pornit și în Timișoara. Tot în București, ASCB se oferă să ajute persoanele în vîrstă sau vulnerabile, preluînd comenzi de mîncare/medicamente.

● Asociația Dăruiește Viață își redirecționează donațiile primite începînd din 11 martie către lupta cu coronavirusul COVID-19. Au fost deja achiziționate 10 aparate de ventilație mecanică.

● Globalworth donează 200.000 euro către Crucea Roșie Română. Electrica Furnizare donează Crucii Roșii 433.000 de lei pentru cumpărarea de măști medicale, care vor fi donate populației, iar Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a donat Crucii Roșii materiale sanitare și de igienă în valoare de 100.000 de lei.

● Comunitatea Code for Romania a dezvoltat 6 aplicații de informare și ajutor în lupta cu COVID-19.

● Pago, aplicația românească pentru plăți, dar și donații pentru ONG-uri (Donează cu Pago), devine integral gratuită pentru toți utilizatorii săi, cu scopul de ajuta la limitarea extinderii COVID-19.

● Helpline-ul 0374 456 420, deschis de DepreHUB, poate fi apelat gratuit - 24/7 - de către persoanele care se confruntă cu anxietate și atacuri de panică.

● Digitaliada, proiect al Fundației Orange, pune la dispoziția profesorilor și a elevilor resursele educaționale de pe platforma „Învățare și testare online”, foarte utile mai ales pe perioada suspendării cursurilor.

Nu uitați de formularul 230, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către ONG-uri ca cele de mai sus. S-a schimbat puțin formularul.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe