Cum să treci peste nebunia de Black Friday

15 noiembrie 2018   Dileme on-line

Fă-ți o ceașcă de Nespresso – de care-ți place, doar ai 25 de sortimente de cafea la dispoziție. Și cît asculți espressorul tău Nespresso cum toarce ca un motan, și cît vezi cum cafeaua cremoasă și aromată se scurge fierbinte în ceașcă, ia spune-mi cine a fost în stare să spună că „oricine trăiește în limitele veniturilor sale dă dovadă de lipsă de imaginație”?

Da, nu-i greu de ghicit, e Oscar Wilde. O formulă care poate servi de motto pentru o zi nebună de Black Friday! Dar pentru tine, imaginația e a doua natură. De nu chiar prima. Sentimentul acela intens pe care oamenii îl trăiesc o dată pe an, de Black Friday, tu-l trăiești cu o carte în mînă, în orice zi. Ai citit, de pildă, despre americanul acela care, în mijlocul aglomerației demente dintr-un mare magazin de Black Friday, cînd sute de oamenii se bat la propriu să pună mîna pe un produs – oricare! – ieftinit și aleargă ca ieșiți din minți de la un raion la altul să nu piardă ceva, a strigat: „Vă dați seama că ăștia ne vînd 364 de zile pe an totul la suprapreț?“ Acel tip este, mai degrabă, genul tău, nu-i așa? Vede ceea ce alții nu văd. Și are doza aceea de umor amar a oamenilor inteligenți. La fel ca tine, nu-i așa?

Tu vezi, de pildă, că dezlănțuirea maselor de consumatori de Black Friday este episodul unei distopii din viitor, cînd lumea va trăi un Black Friday zilnic, înlănțuită în consumerism. Ca să înțelegi toate aceste sensuri, tu ai nevoie de cărți, de muzică, de albume de artă, de filme. Cînd toți se îngrămădesc, abia atunci tu ai nevoie mai multă de intimitate – tu cu gîndurile tale, cu plăcerile tale interioare. Ai nevoie de o pagină dintr-o carte, de o muzică anume sau de conversația așezată cu cineva care gîndește ca tine, care simte ca tine, care citește ca tine.

Dacă ești așa, atunci, de Black Friday, există un singur lucru care ți se potrivește cu adevărat: gama Nespresso. Espressorul tău preferat + sortimentele de cafea + transportul gratuit – asta este oferta Nespresso ca să treci cu bine și de data asta peste Black Friday.

Nespresso însoțește lectura, face muzica să-ți tihnească și te leagă și mai mult de prietenul/prietena cu care stai de vorbă. Lasă-i pe toți să alerge după cîte ceva – tu ai ceea ce-ți trebuie. Nespresso. What else?

Mai multe