Cum să economisiți bani în mod corespunzător

3 ianuarie 2022   Dileme on-line

Economiile financiare vă permit să vă simțiți mai încrezător și să vă urmăriți visele. Faptul de a avea o anumită sumă de bani pusă deoparte vă poate ajuta să faceți față situațiilor neprevăzute. Acest articol explică cum să economisiți și unde să vă păstrați economiile.

Pasul 1: Țineți evidența finanțelor

Pentru a începe să economisiți, trebuie să începeți să țineți evidența finanțelor și să vă faceți un buget. În acest fel, veți ști la ce articole puteți economisi și care sînt obligatorii și nu se poate renunța la ele.

Finanțatorii vă sfătuiesc să începeți să economisiți 5-10% din venitul lunar și, dacă finanțele vă permit, chiar 25%.

Pasul 2: Elaborați un plan financiar

Avînd un vis sau plan, este mai ușor să fii motivat să economisești. Împreună cu planul dumneavoastră pentru anul în curs, faceți un plan financiar:

  • cît de mult intenționați să cîștigați;
  • ce intenționați să cumpărați;
  • cît de mult va costa;
  • cînd veți putea economisi bani.

Chiar dacă nu reușiți să economisiți pînă la data stabilită, puteți apela la un serviciu de imprumut rapid online. Cu un plan financiar scris și elaborat, va fi mai ușor să vă planificați rambursarea banilor pe care trebuie să-i împrumutați. Puteți găsi cele mai bune condiții de împrumut utilizînd serviciul de comparare a împrumuturilor MyCredy. Pentru a face acest lucru, accesați site-ul web, selectați categoria dorită și studiați condițiile de creditare ale diferitelor companii financiare.

Rețineți că unele companii, pentru a atrage noi clienți, oferă împrumuturi la 0 la sută. Este adevărat că puteți utiliza această ofertă o singură dată, dar poate fi o modalitate excelentă de a împrumuta suma necesară. 

Pasul 3: Gîndiți-vă unde să vă depozitați economiile

Înainte de a începe să economisiți bani, gîndiți-vă să îi depozitați. Într-o lume din ce în ce mai mult axată pe comerțul electronic și pe plățile online, depozitarea numerarului acasă sau într-un seif nu este o decizie înțeleaptă. Un cont de depozit la o bancă nu numai că vă poate ajuta să evitați inflația, dar vă poate și proteja banii de pierderi sau furturi.

Pasul 4: Alte cîteva modalități de a economisi

Pe lîngă economisirea unui procent planificat din venit, puteți face anumite sacrificii: în fiecare lună puteți renunța la achiziționarea unei anumite categorii de bunuri și adăuga banii economisiți la totalul economiilor.

Unele bănci oferă opțiuni de economisire cu rotunjire a soldului. Activați serviciul și bucurați-vă de beneficii.

Mai multe