Cum poți dezvolta un mediu de lucru sigur și prosper pentru afacerea ta?

1 septembrie 2023   Dileme on-line

Siguranța și sănătatea in muncă a angajaților se clasează printre principalele responsabilități ale unui angajator și vizează fiecare aspect de la asigurarea unui mediu de lucru optim, pînă la dotarea cu echipamentele de protecție necesare. 

Respectarea normelor și măsurilor SSM este verificată de organe abilitate, precum ITM, care efectuează constant controale amănunțite în cadrul tuturor societăților active. Obține asistență și consultanță pentru Securitatea si Sanatatea in Munca de la o firmă ce oferă servicii SSM!

De ce este necesar să acorzi o atenție specială Securității și sănătății în muncă?

SSM este un domeniu vast, ce impune anumite prevederi companiilor din toate ariile de activitate, care sînt astfel obligate să ia anumite măsuri de siguranță, în funcție de nevoi specifice, în așa fel încît să fie prevenite riscurile și accidentele profesionale care ar putea pune sănătatea sau viața angajaților în pericol. Cu alte cuvinte, SSM este un ghid de siguranță ce se adaptează constant care, dacă este respectat întocmai, ajută la evitarea oricăror daune materiale, financiare și umane.

În plus, un mediu de lucru sigur va determina și o îmbunătățire a rezultatelor, prin prisma faptului că angajații tind să dea un randament mai mare în muncă în momentul în care se simt protejați și în siguranță, feriți de pericole.

Ce companii au nevoie de servicii SSM de specialitate?

Orice domeniu de activitate este supus unor pericole specifice, variind gradul de intensitate sau de gravitate, de la o industrie la alta. Cu toate acestea, regulile SSM sînt aceleași pentru fiecare companie, ceea ce variază fiind măsurile luate ca urmare a unei evaluări de riscuri personalizată. Drept urmare, sănătatea și securitatea în muncă se pretează tuturor societăților active care au măcar un angajat, asigurînd un mediu de lucru optim și sigur.

Ce spune legea despre Securitatea și sănătatea în muncă?

Securitatea și sănătatea în muncă este un domeniu reglementat prin legea 319/2006 care impune obligativitatea tuturor companiilor să se supună normelor SSM adoptate la nivel național și european. Nerespectarea obligațiilor promovate prin această lege atrage sancțiuni aspre pentru angajator, de la amenzi financiare, la riscul de suspendare temporară sau definitivă a activității. 

La cine apelezi pentru servicii SSM?

SSM este un domeniu vast, foarte bine reglementat, unde apar noi modificări de la o zi la alta și de aceea responsabilul desemnat trebuie să fie o persoană foarte bine pregătită. Chiar dacă din punct de vedere legal ai posibilitatea să internalizezi acest serviciu, recomandarea tuturor specialiștilor este să apelezi la ajutor din partea unei firme SSM. În acest mod ai garanția faptului că toate regulile sînt respectate, activitatea firmei tale este în deplină concordanță cu legislația în vigoare și mediul de lucru este unul cît se poate de sigur pentru angajați, evitînd astfel orice risc.

Apelează la o firmă de Protecția Muncii care oferă o varietate de servicii specializate prin care ajută companiile din orice domeniu de activitate să respecte întocmai legislația în vigoare și să evite orice risc. Prin această colaborare obții consultanță în vederea evaluării riscurilor specifice, dar și reprezentanță constantă în fața autorităților, fapt ce îți garantează siguranță pe toate planurile și te scutește de sancțiuni.

Dacă îți dorești să apelezi la serviciile oferite de o firma SSM, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul online prin care soliciți o ofertă personalizată. Un reprezentant al echipei îți va prelua cererea și va contura, prin prisma detaliilor pe care le oferi, un plan adaptat de acțiune și îți va prezenta și costurile aferente tuturor serviciilor de care beneficiezi.

Obține un pachet complet de servicii SSM și scapă de griji!

Mai multe