Cum ne locuim oraşul?

10 mai 2011   Dileme on-line

Cum ne locuim oraşul? este tema de săptămîna aceasta a revistei Dilema veche. Cine răspunde pentru felul în care arată oraşele noastre? Arhitecţii, administraţia sau locuitorii? Balul Arhitecţilor 2011, organizat pe 25 – 27 februarie de Ordinul Arhitecţilor din România, a prilejuit apariţia acestui dosar, în care veţi putea citi opiniile participanţilor, printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu.

La rubrica sa, Andrei Pleşu redescoperă normalitatea la Berlin: fără politicieni agresivi, fără scandaluri TV, fără isterii cotidiene.

Pornind de un proiect de lege privind intoleranţă religioasă Cristian Ghinea scrie despre absurdul legilor din România, întrebîndu-se "cît timp vom mai putem înjura profeţi în propria baie".

Odată cu închiderea ultimei fabrici de maşini de scris din lume, Radu Cosaşu dedică un articol plin de melancolie instrumentelor de scris. Şi află, după ce-a scris textul, că ştirea cu pricina fusese dezminţită de o fabrică de maşini de scris din America. 

În plus, Dilema de joi, 12 mai, apare împreună cu suplimentul "Pentru o România a clasei de mijloc", realizat împreună cu Fundaţia Creştin-Democrată. Semnează, printre alţii, Adrian Papahagi, Ioan Stanomir, Cosmin Alexandru şi Cătălin Avramescu.

Mai multe