Culese din Balcani

1 noiembrie 2018   Dileme on-line

Pentru că azi toamna chiar a venit, veniți și voi la film! La Cinema Muzeul Țăranului Român începe cea de-a patra ediție a Festivalului internațional de film documentar antropologic Culese din Balkani. De pe 1 pînă pe 4 noiembrie puteți vedea peste 40 de filme documentare, multe premiere, filme din România, filme din și despre Serbia, Kosovo, Bulgaria, Grecia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Albania, Macedonia, Croația, Slovenia. Un prilej de a rîde, dar a și plînge împreună, și un bun prilej de a pune întrebări și a căpăta răspunsuri.

Filmele încep la ora 17,15, iar deschiderea oficială a festivalului are loc la ora 20, cu documentarul Nunta anului, realizat de József Bán în Ţara Oaşului – locul care se umple de viaţă numai în august, cînd oamenii se întorc din străinătate doar pentru cîteva săptămâni.

Filmul de închidere, pe 4 noiembrie, va fi Timebox, proaspătul documentar al Norei Iuga care tocmai a primit premiul pentru cel mai bun film de la Jihlava International Documentary Film Festival.

Pe lîngă filme, vor fi și evenimentele speciale care au loc la Clubul Țăranului: o seară dedicată Turciei, concerte live cu Taraful Bucureștilor, Taraful Manyo din Ucraina, Torsan/Bălan, ateliere pentru cei mici și un eveniment in memoriam Marius Caraman, fost fotograf și cameraman al Muzeului Țăranului.

Intrarea este liberă precum pasărea cerului, în limita locurilor disponibile.

Programul cu detalii îl găsiți pe www.culesedinbalkani.ro și pe FB.com/CuleseDinBalkani.

Mai multe