Continuă protestele din Baltimore

30 aprilie 2015   Dileme on-line

Protestele din Statele Unite se extind după ce tînărul de culoare Freddie Gray a murit din cauza rănilor în timp ce se afla în custodia poliției. Sute de oameni au fost arestați. Protestatarii cer dreptate, însă rezultatele anchetei întîrzie.

Moartea lui Freddie Gray continuă să mobilizeze America în capitala Washington, dar și la Boston, Denver și Minneapolis. 60 de oameni au fost arestați de poliția new-yorkeză. La Denver, în timpul unui protest similar, poliția a arestat nouă manifestanți. În schimb, cei cîteva zeci arestați cu o zi înainte la Baltimore au fost eliberați fără a li se aduce nici un fel de acuzații.

Între timp, Departamentul Justiției a deschis o anchetă asupra circumstanțelor care au dus la moartea tînărului, pentru a vedea dacă poliția a folosit forța excesivă atunci cînd acesta se afla în custodie. Deși primele rezultate ale anchetei erau așteptate, poliția a preferat să amîne publicarea lor. Pînă la finalul anchetei, poliția din Baltimore a decis să suspende șase ofițeri de poliție.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro.

Mai multe