Concurs național de eseuri. Dilema veche te premiază

22 aprilie 2018   Dileme on-line

În conformitate cu art 1.3 din Regulament, vă aducem la cunoștință următoarele modificări ale calendarului și ale procedurii de selecție: Cei 25 de autori care vor fi invitați să intre în etapa a doua a concursului vor fi selectați astfel: Din fiecare regiune desemnată în Regulament vor fi selectate cele mai bune 3 eseuri, iar dintre toate eseurile rămase neselectate, se vor selecta cele mai bune 10, indiferent de regiunea din care provin. Autorii lor vor fi invitați să intre în etapa a doua.

În anul în care a împlinit 25 de ani, Dilema veche lansează un concurs național de eseuri pentru liceeni, cu susținerea generoasă oferită de Mobexpert, EY România și Raiffeisen Bank! 

Dacă ești înmatriculat într-un liceu/colegiu național din România, nu plagiezi și știi să te ferești de greșeli gramaticale, ai ceva de spus despre țara ta și îți place revista noastră, trimite-ne un eseu de maxim 8000 de semne cu tot cu spații.

Tema ți-o dăm noi: „Țara mea”.

Titlul eseului îl dai tu. 

Așteptăm eseul tău pînă pe 25 iunie la adresa  concurs.dilemaveche.ro.

Concursul se va desfășura în două etape. În urma primei etape, cei mai buni 25 de autori din toată țara vor fi invitați să scrie un al doilea eseu pe o temă ce le va fi din vreme indicată. Cea de-a doua etapă va avea loc în toamnă. 

Detaliile sînt disponibile în Regulamentul ce poate fi găsit pe site-ul concursului: concurs.dilemaveche.ro.

Premiile sînt generoase (1000 de euro premiul I; 700 de euro premiul II; 500 de euro premiul III) și cele mai bune eseuri vor fi publicate în paginile revistei. 

Ceremonia de premiere a cîștigătorilor se va desfășura în luna noiembrie, la Ateneul Român, în cadrul Galei Dilema veche – sfertul nostru de centenar. 

Mulțumim Camerei de Comerț Americane în România (AmCham) pentru sprijinul acordat organizării acestui concurs.

Mai multe