Concert de muzică de cameră la Conacul Udriște-Năsturel din Herești

22 iulie 2013   Dileme on-line

Un nou concert din seria SoNoRo Conac va avea loc pe 23 iulie 2013, la ora 19.30, la Conacul Udriște-Năsturel, din Herești, județul Giurgiu.

Programul va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti și Giacomo Puccini. Artiștii SoNoRo care vor concerta pe 23 iulie la Herești sînt

(violă),

(violă),

(vioară) și

. Concertul va fi urmat de un cocktail și de un jamsession.  

Aflată la 35 km de București, Casa de Piatră de la Hereşti este singurul monument de arhitectură civilă românească datat în secolul al XVII – lea ridicat în întregime din piatră de talie şlefuită. 

– Dr. Virgil Ștefan Nițulescu, director general al Muzeului Național al Țăranului Român.

Cu ocazia concertului SoNoRo Conac, care va avea loc în aer liber, în curtea conacului, oaspeții vor putea vizita și expoziția „Piatra şi fierul”, vernisată în septembrie, anul trecut, și care va fi deschisă special pentru publicul concertului. Printre punctele de atracție ale acestei expoziții se numără atelierul de fierar de la sfîrşitul secolului al XIX-lea, diferite vase cu utilitate casnică sau în practicarea unor meşteşuguri, dar și  obiecte de patrimoniu liturgic.

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac a fost deschisă pe 24 iunie, la Casa Mincu din București, și va continua pînă în septembrie 2013, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României,  în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

Următorul concert SoNoRo Conac va avea loc la Castelul Cantacuzino (Bușteni, jud. Prahova), pe 31 august 2013.

Pentru programul concertelor și mai multe detalii despre SoNoRo Conac, vă rugăm să urmăriți:

Mai multe