Cititorii au ales Superscrierea

30 iunie 2014   Dileme on-line

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) și juriul concursului Superscrierea Cititorilor au anunțat miercuri, 25 iunie, cîștigătorii: Andreea Giuclea și Ana Maria Ciobanu. Premierea a fost făcută în cadrul unui eveniment, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Andreea Giuclea este autoarea lucrării cîștigătoare, „Campioana fiecărui punct” (publicată în Decît o Revistă), iar Ana Maria Ciobanu este cititoarea care a propus textul în concurs. Cu susținerea Orange România - partener principal al competiției și susținător al poveștilor puternice - autoarea a primit 300 de euro, iar cititoarea, un Samsung Galaxy Core 4G. Au mai oferit premii: Editura Humanitas, Editura Publica și Tea Forte România.

Cîștigătorii au fost aleși de juriu, dintr-un top 10 lucrări stabilit de public prin vot. Au fost înscrise peste 100 de articole care au adunat în total peste 5000 de voturi.

 “Mă bucură mult acest premiu, mai ales pentru că vine din partea cititorilor, cărora le mulțumesc pentru încredere și încurajări. Sînt fericită că povestea Simonei Halep a fost citită de mulți oameni, care apoi mi-au scris și m-au felicitat, și asta, pentru mine, e cea mai importantă recunoaștere”, declară Andreea Giuclea, autoarea textului cîștigător.

Superscrierea Cititorilor este o competiție aflată anul acesta la ediția a doua și face parte din proiectul Premiile Superscrieri - de data aceasta publicul a fost cel care a înscris texte de non-ficțiune pe care le consideră valoroase.

“Am mai zis și o să repet: e important să le mulțumim celor care scriu bine. E important să mulțumim celor care ne dau ceva cumsecade de citit- ceva care ne-a plăcut, ne-a emoționat, ne-a enervat, ne-a mirat, ne-a îngrijorat, ne-a pus pe gînduri. Superscrierea Cititorilor are rolul de a oferi cititorilor posibilitatea de a face remarcate astfel de texte mulțumind în același timp autorilor lor. Este o ocazie extraordinară de a pune în valoare texte bune. Anul viitor sperăm să fie texte și mai bune și cititori și mai pretențioș”, a declarat Monica Jitariuc, jurat.

Prin participarea la Superscrierea Cititorilor, cititorii au avut șansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sînt relatate evenimentele în România.

Juriul Cititorilor a fost compus din 16 profesioniști din diverse domenii, care pun preț pe realitatea prezentată prin povești bine scrise: Alex Ciucă, Alex Gîlmeanu, Ana Glavce, Andreea Burlacu, Ariel Constantinof, Bogdana Butnar, Cristian Neagoe, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Luiza Vasiliu, Mădălina Uceanu, Monica Jitariuc, Veronica Dogaru, Vlad Tăușance și Vlad Stroescu.  

“Nu tot ce se scrie merită citit, desigur, dar devine din ce în ce mai greu să găsești perlele din ocean. […] Concursul ăsta e important, deși e și el tot o perlă într-un ocean. Și, dragi cititori, cîți mai sînteți, să știți că exact aceeași responsabilitate copleșitoare e și pe umerii dumneavoastră. Tratați-o cu seriozitate și nu cumva să vă opriți din citit. Sînteți foarte prețioși”, a declarat Vlad Stroescu, membru al juriului.

Mai multe