Cinema drive-in, „Cu apele curate” și Casa Share

2 septembrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Civic Labs este un program de cercetare pe probleme sociale al Code4Romania, cu soluții digitale la cheie pentru a le rezolva. Fundația Vodafone a decis să adopte 8 dintre aceste „soluții” și să deschidă un call public de finanțare pentru ele; practic, oferă bani ca niște ONG-uri să le implementeze. S-a deschis call-ul, se dau maxim 240.000 lei / proiect. Rămîne ca ONG-urile să aplice. Detalii aici.

● 15 ONG-uri se vor regăsi în aplicația Pago și vor putea strînge donații recurente fără nici un cost adițional. Pînă pe 4 septembrie, puteți vota care să fie acestea – aici.

● Coordonatorul ieşean al proiectului Casa Share, Bogdan Tănasă, a renunțat la casa părintească primită moștenire, iar acum o renovează alături de frații săi, pentru a o dona unei mame singure.

● Cei care suferă de alergii la ambrozie pot afla locurile pe care să le evite, dar și bifa altele, pe https://hartaambroziei.ro.

● Spitalul Pelican din Oradea, deținut de Medicover România, îi oferă sprijin financiar unui olimpic național la fizică pentru a studia la Oxford.

● Asociaţia MaiMultVerde şi Lidl Romania, în parteneriat cu 3 asociații civice, au lansat programul „Cu apele curate”, un apel la implicare în combaterea şi prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării. Acţiunile sînt puse în practică de voluntari din orașele de la Dunăre, iar prima acțiune a avut loc la Călărași.

● Locuitorii comunei Dumbrăvița, județul Timiș, au fost invitați la „Drive-In Movie Night”, o seară unde au putut viziona un film din mașină. Evenimentul a fost cu intrare liberă, dar pe bază de donații în scop caritabil.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.   

Mai multe