Cînd eleganța Nespresso omagiază arta de a trăi a Italiei

7 iulie 2020   Dileme on-line

Poate că nu mai ajungem în Italia vara aceasta. Să ajungă, însă, Italia la noi! Să primim aici, în fiecare zi, ceva din farmecul acestui tărîm mediteranean care a inventat Renașterea chiar acum, cînd avem atît de multă nevoie de renaștere. Să simțim frumusețea absolută a Italiei, sorbindu-i licoarea care-o ține trează, puternică și care-o face să transforme viața în artă!

În Italia, cafeaua nu mai este de mult doar o licoare gustoasă. Ca orice alt aspect al vieții, în Italia cafeaua a devenit artă. A devenit mod de a trăi frumos. A devenit stil. Inspirat de Italia, Nespresso alcătuiește o gamă din cunoscutele sale produse pe care le redenumește, găsind corespondența dintre specificul cafelei unui anumit oraș și produsul din gamă.

                   

Nespresso atinge, astfel, noi culmi de rafinament recunoscînd Italiei capacitatea extraordinară de a inspira. Ispirazione Italiana cuprinde o varietate de gusturi, arome și texturi, urmărind harta creativității cafegiilor italieni, de la Nord la Sud. Există, însă, un punct comun – chiar punctul de la care pleacă întreaga gamă de capsule originale de cafea Nespresso. Faimosul ristretto italian: cafeaua cu aromă viguroasă ce se bea dintr-o sorbire. Ristretto nu este tipic pentru un oraș anume; ristretto este al întregii Italii. Se poate bea pe autostradă sau în cele mai șic restaurante, într-o trattoria la colț de stradă sau într-o pauză a operei la Scala.

Experții spun că, pentru ca această cafea să aibă capacitatea de a descărca întregul ei conținut aromatic, deplina intensitate, ușoara aciditate și tenta fructată dintr-o singură înghițitură, e nevoie de un amestec savant de arabica și robusta supus unei prăjiri medii. Însă ceea ce nu se poate transmite printr-o simplă rețetă despre ristretto este cum se ajunge la eleganța lui. Eleganța este o invenție italiană. O găsești peste tot, este ca un fel de ADN al tuturor lucrurilor produse de italieni. Ristretto nu face excepție.

Nespresso nu copiază, Nespresso nu imită, Nespresso creează de fiecare dată. Ristretto Italiano produs de Nespresso este, desigur, făcut în respectul celor mai înalte rigori italiene, dar eleganța sa este de o altă factură. Inspirată de Italia, eleganța acestui ristretto de la Nespresso vine din zona catifelelor grele, a clasei învechite în stil, a manierelor ireproșabile, a onoarei. Este o eleganță seducătoare, misterioasă, revigorantă.

P.S. În general, în viață sînt două căi să-ți procuri o experiență fericită. Prima este directă, pragmatică: obții direct ceea ce te face fericit și te bucuri de ce ai. A doua cale este mai sofisticată, ar fi calea regală spre fericire: obții toate condițiile ca ceea ce te face fericit să se producă de la sine, firesc. La fel și cu acest Ristretto Italiano: îl puteți avea pur și simplu, cumpărîndu-l din magazinele Nespresso ori de pe site sau îl puteți avea cadou, dacă achiziționați pînă la sfîrșitul lunii august un espressor de orice tip din aceleași surse. (S. V.)

Mai multe