Ceva nou pe frontul de Est?

5 februarie 2014   Dileme on-line

Dilema veche din această săptămînă se întreabă dacă „E ceva nou pe frontul de Est?” Şi ne aduce „Veşti din Ucraina”, direct de pe Maidan. Prin intermediul lui Cristian Ghinea, care ne oferă două pagini de reportaj de la faţa locului, de-a dreptul palpitante. Dar şi interviuri cu analistul politic Vlad Socor, jurnalista Alyona Getmanchuk, director al Institutului World Policy din Ucraina, şi Oleksiy Semeniy, unul dintre cei mai articulaţi analişti de politică externă din Ucraina.

Andrei Pleşu face distincţia între diverse feluri de puşcăriaşi: „Unii care îşi asumă pedeapsa cu resemnare, dacă nu chiar cu o anumită demnitate”, şi alţii care „zgîlţîie isteric zăbrelele chiliei, făcînd imposibilul să înfurie sau să înduioşeze naţia.”

Mircea Vasilescu află, dintr-un interviu cu Mădălina şi Adrian Răileanu, ce e Iepurele mizantrop: „un steguleţ care semnalizează ce e important.” Iulian Comanescu discută impulsul CNA de a interzice Nymphomaniac 2. Bodgdan Tănase ne împărtăşeşte instantanee din Coreea de Sud, ţara care „nu mai are sat”.

Mai multe