Centre afterschool, grupuri sanitare și ape curate

21 octombrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Domestos, alături de Crucea Roșie Română, va sponsoriza dotarea grupurilor sanitare și va moderniza toalete din mai multe școli din România. Școlile interesate se pot înscrie pe site-ul Domestos. Detalii aici.

● Organizaţia umanitară Concordia a inaugurat casa de tip familial Elisabeth din Ariceştii Rahtivani, în care vor trăi 8 dintre copiii pentru care nu a fost găsită o soluţie de reintegrare familială.

● Asociaţia MaiMultVerde, alături de CeRe, One World România la Școală și ARC derulează programul „Cu Apele Curate”. A fost achiziționată o dronă Waste Shark pentru a curăța apele de deșeurile din plastic. Aceasta poate strînge pînă la 500 de kilograme de deșeuri într-o zi și va fi folosită în premieră în România.

● Programul „Nouă ne pasă", derulat de Fundația eMAG cu sprijinul Flanco, prin intermediul căruia sînt implementate centre after-school în școlile din comunitățile rurale, se extinde. Alte 14 centre se vor alătura celor 12 existente deja. 900 de elevi se bucura de activități educaționale peste program și de mese calde.

● Asociația Curtea Veche și Michelin România au realizat primul proiect împreună, „Michelin îți citește!”, prin care este promovată lectura în rîndul copiilor, printr-o serie de ateliere. A ajuns deja în trei sate din județul Giurgiu.

● A apărut MagicBOX, un proiectul prin care puteți „adopta” un colet cu produsele necesare familiei greu încercate a unui copil bolnav. Valoarea unui pachet este de 350 de lei. Mai multe detalii aici. Harta „adopțiilor”, după doar cîteva zile, aici.

● La Bucharest Marathon-ul de acum 2 weekend-uri, echipa #TeamHOSPICE a strîns peste 400.000 de lei pentru copiii și adulții care înfruntă un diagnostic incurabil, iar Legal Runners, o comunitate formată din profesioniști ai Dreptului, a strîns peste 23.000 euro. Și Team Hope, echipa de alergători-fundraiseri ai Fundației Hope and Homes for Children, a adunat peste 220.000 de leiâ. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.  

Mai multe