CeMaFac.ro, #TuCeFaciAcum?, taxiuri gratuite

30 martie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Voluntarii Code for Romania au creat cemafac.ro, o platformă cu toate informațiile de care aveți nevoie privind coronavirusul: cum se transmite, simptome, sfaturi pentru părinți și răspunsuri la întrebările frecvente. 

● Carrefour România va livra în următoarea lună peste 40.000 de produse alimentare, atît personalului medical, cît și pacienților.

● Free Now oferă curse gratuite personalului medical implicat în lupta contra coronavirusului. Taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, în București. La Sibiu, taximetriștii oferă curse gratuite pentru voluntarii care duc alimente vîrstnicilor.

● World Vision România realocă, din două programe ale lor, aproape 100.000 de euro pentru tichete pentru alimente, produse de igienă, dar şi burse şi meditaţii online.

● Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România au donat 100.000 de euro Crucii Roșii Române, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale și  materiale necesare în această perioadă, pentru a preveni infecția cu coronavirus. 

● Grupul Electrica donează 240.000 de euro în sprijinul unor spitale din București, Ploiești, Brașov și Cluj. 

● Școala de Valori lansează campania #TuCeFaciAcum?, o campanie de conștientizare și responsabilizare civică în perioada izolării acasă: comportamente, igienă, învățare și multe altele. 

Nu uitați de formularul 230, dacă încă nu l-ați trimis, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către orice ONG. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe