Ce legătură există între nuanța părului și personalitate – află aici!

26 aprilie 2023   Dileme on-line

Te-ai întrebat vreodată dacă există o legătură între nuanța părului și personalitate? Ei bine, conform unor cercetări recente, aceasta chiar există! Iată cum îți poate descrie nuanța de păr personalitatea.

Părul roșu

Știai că mai puțin de 2% din populația globală are părul în nuanțe de roșcat în mod natural? În plus, aceasta pare să fie prezentă mai mult în rîndul femeilor decît al bărbaților. Indiferent dacă ai părul roșcat natural sau vopsit, această nuanță de păr te va descrie astfel: o fire misterioasă, romantică, cu o latură seducătoare și, în unele cazuri, chiar înfocată. În plus, ai o doză bună de încredere în sine, chiar dacă uneori pot apărea și momente de slăbiciune, dar peste care vei trece repede. Nu în ultimul rînd, ai replicile sarcastice mereu la îndemînă.

Părul șaten

Considerată o nuanță standard, este destul de des întîlnită ca nuanță de păr naturală, în special în țările occidentale. Totuși, persoanele cu părul șaten au și ele trăsături aparte! În plus, într-un sondaj, persoanele cu părul șaten au fost votate pe locul 2 de către bărbații privind atractivitatea – departe de a fi un look standard, putem spune. Acestea sînt persoane oneste, de încredere, care pun preț pe prieteniile serioase și de lungă durată. Au o fire caldă, muncitoare și puțin serioasă cîteodată, fiind considerate buni lideri.

Părul brunet/negru

Se estimează că aproximativ 70% din populație are părul brunet sau șaten închis, 10% avînd părul negru natural. Femeile cu părul negru sînt considerate mai feminine și atractive și, aparent, îți gestionează bine cîștigurile financiare. Cît despre personalitatea acestora, se consideră că sînt persoane inteligente, cu o gîndire logică și o fire introspectivă. Au o doză bună de încredere în sine și de fericire, dar și o notă melancolică, puțin misterioasă. Ocazional, încrederea în sine poate duce spre egoism.

Părul blond

Ultimul dar nu cel din urmă – nuanțele de blond naturale sînt destul de rare (aproximativ 2% din populația globală), iar majoritatea persoanelor blonde pe care le vedem sînt, de fapt, vopsite. Bărbații consideră femeile blonde ca fiind cele mai atractive. Cît despre personalitatea lor, acestea sînt firi relaxate, cîteodată chiar nepăsătoare, dar cu o notă îndrăzneață și cu un feminism aparte. Adoră să fie în centrul atenției și în mijlocul distracției și au un suflet veșnic tînăr.

Culorile vibrante

În general, persoanele care au părul în culori vibrante au o personalitate deosebită și sînt prietenoase și iubitoare de distracție, dar și firi creative, îndrăznețe și visătoare. Părul mov, de exemplu, poate descrie o persoană cu o gîndire unică și o fire artistică. Persoanele cu părul albastru sînt firi pașnice, dar și aventuriere. Iar cele cu părul roz au o personalitate caldă, iubăreață, dar și curajoasă.

Pe scurt, culoarea părului poate spune multe despre personalitatea noastră. Nuanța naturală ne poate descrie firea noastră în cea mai pură formă, însă fiecare schimbare de look care vine cu o nuanță de păr nouă, diferită, poate spune și mai mult despre tranzițiile prin care trece personalitatea noastră de-a lungul vieții. Tu ce părere ai, te recunoști în descrierea corespunzătoare nuanței tale de păr?

Mai multe