Ce este gelul UV – avantaje si dezavantaje

25 iulie 2023   Dileme on-line

Gelul este un material vîscos care se întărește și se usucă sub radiațiile UV. Gelul UV și rășina acrilică ajută la întărirea și prelungirea unghiilor naturale și oferă clienților tăi unghii frumoase, îngrijite, care durează cîteva săptămîni.

Acest proces de folosire a gel unghii UV este radical diferit de cel al rășinii. Necesită folosirea unui dispozitiv UV pentru uscarea și întărirea gelului (aceasta se numește polimerizare). Gelul este un material care poate fi folosit direct fără amestecare sau preparare! Vine în mai multe tipuri și versiuni, dar cea care îți va oferi siguranța unei lucrări impecabile care este folosită în 3 faze:

·      Gel nr. 1: care este un gel de bază, sau gel de aderență, cu o textură destul de lichidă;

·      Gel nr. 2: care este un gel de constructor, sau gel de modelare, destul de gros;

·      Gel nr. 3: care este un gel de finisare cu textură fluidă.

Gelul nr. 1 conține acid metacrilic, dar doar în proporție de 4%, ceea ce face posibilă conservarea unghiei naturale!

Pe lîngă aceste 3 geluri, mai există și geluri monofazate (care necesită doar un strat), dar care se folosesc mai ales pe unghiile picioarelor, acestea din urma nefiind întărite!

Ce este polimerizarea?

Acesta este procesul care permite gelului să se întărească. Gelul conține fotoinițiatori sensibili la UVA. La contactul cu acestea, aceste molecule se vor mobiliza și se vor misca foarte rapid pentru a crea o coeziune între ele și deci o structură solidă și compactă. Mișcarea acestora va crea o senzație de încălzire pe unghie (doar cu gelul de construcție, deoarece se aplică în strat gros). Reține că această reacție este inofensivă pentru unghie, dar poate fi foarte neplăcută în funcție de client.

Pentru a evita acest lucru, trebuie deci să iei cîteva măsuri de precauție atunci cînd polimerizezi gelul de construcție: trebuie să știi că vei băga mîna în dispozitiv timp de 3 secunde, apoi să o scoți timp de 10 secunde și asta de mai multe ori pînă la sfîrșit.

Important:

După ce gelurile s-au uscat, la suprafață există întotdeauna o peliculă lipicioasă și umedă neîntărită, ceea ce este absolut normal!

Pe măsură ce se usucă, gelul se întărește de jos în sus, aducînd umezeala și substanțele neîntărite la suprafață. Nu uitați să îndepărtați acest strat lipicios cu solvent după straturile de gel de construcție și finisare. Niciodată după gelul de bază altfel aderență nu se mai face!!

Avantajele gelului UV

·      Un produs modern care răspunde nevoilor tale;

·      Un material mai confortabil ca miros și utilizare;

·      Menținere perfectă, rezistență, strălucire și transparență. O naturalețe neegalată pînă acum;

·      Un lac care poate rezista pînă la 1 lună fără descuamare!

·      Un material care nu îngălbenește unghia și pe care îl poți purta atîta timp cît dorești.

Dezavantajele gelului UV

·      Necesită investiția unei lămpi UV specifice care costă mai mult, dar care se amortizează rapid;

·      Senzație de furnicături cînd se usucă gelul de construcție, cînd nu ești obișnuit;

·      Gelul este sensibil la UV și la temperaturi ridicate.

Mai multe