Cazare pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, fondul pentru știință și verificarea alunițelor

1 iulie 2019   Dileme on-line

Ni se repetă că românii sînt leneși, că nu vor să facă bine și că ONG-urile și firmele străine ne vor doar răul. Săptămînal, aici, vă demonstrăm contrariul.

● Adelina Toncean a înființat prima asociație din România pentru copiii bolnavi abandonați în spitale, cărora încearcă să le ofere o şansă la dezvoltare fizică, emoţională şi intelectuală.

● Părintele Alexandru Balaban (29 de ani) a construit în satul Dăeni (Tulcea) un centru social pentru persoanele fără posibilități. Oferă o masă celor care vin duminica la biserică și pregătește pachete cu alimente pentru copiii care trec prin faţa bisericii, în drum spre şcoală.

● În Buftea, Habitat for Humanity construiește un centru comunitar ce le va oferi elevilor activități de tip after-school, ateliere, mese calde, dar și consiliere psihologică. În ultimul an și jumătate, TELUS International a alocat 102.000 euro pentru proiect, iar peste 2000 de membri din echipa TELUS au participat prin forțe proprii.

● Locuitorii Reșiței pun mînă de la mînă pentru a reabilita trei saloane ale Secţiei de Cardiologie din Spitalul Staţionar nr. 2 din oraș. Iniţiativa aparţine unei voluntare de la Crucea Roşie, iar pînă acum s-au strîns o parte din bani și ar mai fi necesari 9000 de lei pentru linoleumul antibacterian. Detalii despre inițiativă și cum puteți contribui, aici.

● Cu ajutorul voluntarilor de la MagicHome, copiii bolnavi de cancer și părinții lor pot sta gratuit, într-un apartament din Craiova, pe perioada tratamentului. La Spitalul Județean ajung lunar în jur de 40 de copii, iar peste 70% dintre ei provin din familii fără posibilități.

● Fondul Științescu, implementat de Fundația Comunitară București cu ajutorul mediului ONG, va susține cu 150.000 lei 8 proiecte care fac științele atractive pentru copii și tineri.

● Pînă pe 15 iulie, puteți să vă verificați alunițele gratis, în cadrul campaniei „Zilele Protecției Solare”, organizată de La Roche-Posay. Detalii, programări și centre, aici.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Foto: Brigitte Bardot citind

Mai multe