Care sînt cele mai populare jocuri de noroc din străinătate?

17 iunie 2022   Dileme on-line

Jocurile de noroc au existat încă de la începuturile timpului. Cu toate acestea, cazinourile, în forma lor actuală, există doar de mai puțin de un secol. Unitățile de jocuri de noroc care au purtat pentru prima dată acest nume și de la care provin sălile de joc moderne au apărut pentru prima dată în Veneția, Italia, în secolul al XVII-lea.

Acestea nu ofereau, însă, cele mai multe dintre selecțiile de jocuri de noroc pe care le asociem acum cu majoritatea cazinourilor actuale, cum ar fi jocuri cu fructe sau ruleta.

Deși practic toate cazinourile au rădăcini care datează de secole, chiar milenii, variantele lor actuale sînt relativ noi. Mai mult, din cauza faptului că există încă multe regiuni ce consideră că orice formă de pariere este oarecum tabu, există încă o bună parte a populației care nu a avut șansa de a testa ofertele din cazinourile terestre sau jocurile de cazinou online. 

În mod firesc, oamenii din diferite țări de pe glob au preferințe specifice în materie de jocuri de noroc, modelate de culturi distincte. Aceste preferințe dictează ce tip de jocuri aleg jucătorii. Mai jos, enumerăm cîteva opțiuni populare de jocuri de noroc și țările ai căror cetățeni le iubesc cel mai mult.

Australia. Sloturi

Este bine cunoscut faptul că australienii sînt unii dintre cei mai înfocați amatori de pariuri, întrucît 39% din populația țării joacă în mod regulat.

În Australia, sloturile se numesc pokies, iar acestea au o adevărată istorie în această țară. În anii 1990, mai multe state australiene au aprobat ca pub-urile să aibă aparate tradiționale de poker. Am putea găsi în această inițiativă motivul pentru care sloturile sînt atît de populare.

Termenul de pokies provine,de altfel, de la pub-urile care făceau publicitate acestor aparate, pentru că majoritatea dintre ele încorporau mecanici asemănătoare sloturilor. Cu toate acestea, o curiozitate unică este că slotul original inventat în 1891 în Brooklyn, New York, a folosit un sistem de clasare a mîinilor de poker pentru a produce premii.

SUA. Blackjack

Blackjack este, de departe, cel mai popular joc de masă de tip jucător vs. dealer. Acest lucru se datorează faptului că are un set de reguli simplu de înțeles și un avantaj foarte scăzut al casei, de 0,5%, pentru cei care aleg să implementeze un grafic de strategie. Toți jucătorii veterani au memorat liste de mutări și probabilități de cîștig în scenarii distincte.

Spre deosebire de alte jocuri de cazino, geneza blackjack-ului este puțin confuză. Dar istoricul francez Thierry Depaulis a descoperit că acest joc și-a primit numele actual în timpul goanei după aur de la Klondike, la sfîrșitul secolului al XIX-lea, după un termen care se referă la mineralul zincblenda. Nu există niciun cazino cu sediul în SUA care să nu ofere blackjack. Este alegerea numărul unu a majorității americanilor în materie de jocuri de noroc.

Franța. Ruleta

Ruleta înseamnă „roata mică” în franceză, iar acest joc este produsul accidental al dorinței francezului Blaise Pascal de a crea o mașină cu mișcare perpetuă. De asemenea, jocul amestecă reguli din jocul de societate italian Biribi.

Ruleta, în forma sa actuală, a apărut pentru prima dată la sfîrșitul anilor 1970 în Paris. Pînă în secolul al XIX-lea, s-a răspîndit pe Bătrînul Continent și în SUA. Cu toate acestea, ruleta nu a atins nicăieri niciodată același nivel de popularitate ca în Franța. Este, fără îndoială, alegerea principală a vizitatorilor celor două cazinouri din Monte Carlo.

Italia. Bingo

Deși cei mai mulți cred că istoria jocului de bingo este legată de Marea Britanie, acest lucru este cumva incorect. Bingo a luat naștere în Italia secolului al XVI-lea, odată cu primele forme de concursuri organizate în stil loterie. Și totuși, cum poate fi bingo un joc de cazino? Ei bine, zeci de cazinouri din Vegas găzduiesc extrageri live și chiar au saloane de bingo dedicate.

Bingo este încă foarte popular în Italia, numai Sicilia are 28 de săli care se concentrează pe acest joc, iar Campania găzduiește 27. Doar cîteva dintre cele 35 de cazinouri din țară îl oferă, dar italienii adoră să îl joace online - la fel ca și jucătorii americani pe unele dintre cele mai bune site-uri de bingo.

Macao/China. Baccarat

Macao nu este o țară. Este o regiune administrativă a Republicii Populare Chineze. Macao este un loc vital pentru industria mondială a jocurilor de noroc, deoarece adună mai multe profituri legate de jocurile de noroc decît orice alt loc de pe Pămînt. În 2006, a depășit Las Vegas din perspectiva licențelor acordate și a profitului acumulat.

Jocul preferat al lui James Bond, baccarat, aduce un procent uimitor de 87,6% din veniturile brute din jocurile de noroc din Macao. Este opțiunea de pariere preferată de marii pariori chinezi.

India. Andar Bahar

În general, jocurile de cazino sînt ilegale în majoritatea statelor indiene. Excepție fac Sikkim, Goa și Daman, unde vapoarele de croazieră oferă jocuri de noroc. Din cauza reglementărilor stricte de pe uscat, majoritatea indienilor se rezumă la distracția oferită de cazinorile online, platformele interactive furnizează jocuri de cărți tradiționale indiene în format RNG și dealer live.

Furnizorii de mese de streaming, precum Evolution, Ezugi, Pragmatic Play Live și alții oferă mese live Andar Bahar sau Teen Patti. Prima este cea mai bine stabilită opțiune dintre cele două, motivele fiind simplitatea sa și avantajul scăzut al casei, de 2,15%.

Concluzie

Fiecare țară este diferită din perspectiva preferințelor jucătorilor de cazino. Chiar dacă nu îți sînt familiare toate jocurile de mai sus, nu este nimic greșit în a le încerca. Cine știe, poate vei descoperi noi opțiuni de distracție.

Mai multe