Campania „Ziua în care avem timp” revine, pe 1 decembrie

29 noiembrie 2019   Dileme on-line

Editura Gama își invită și în acest an cititorii să se alăture campaniei Ziua în care avem timp. Păstrînd regula de la prima ediție, și în 2019, în prima duminică din ultima lună a anului, pe 1 decembrie, Gama le propune adulților iubitori de cărți să-și ia răgazul de a petrece timpul împreună cu cei mici, departe de solitudinea ecranelor.

„Campania aceasta, lansată anul trecut, ne-a emoționat mai mult decît ne așteptam: pentru cititorii noștri, a fost ca o revelație. Copiii cu care ne-am întîlnit la evenimentul de promovare a campaniei au recunoscut, cu glasul tremurat, că părinții îi neglijează de multe ori, prea ocupați să se uite la știri sau să-și verifice telefoanele mobile. Părinții au recunoscut că, deși le reproșau copiilor că stau prea mult pe tabletă, și-au dat seama că aceștia nu fac decît să le copieze gestul. Prin urmare, mesajul nostru simplu a atins multe inimi. Ne bucurăm, încă o dată, să le reamintim tuturor că prima duminică din decembrie rămîne «Ziua în care avem timp» să ne privim în ochi, să rîdem, să citim și să povestim. Și ne-am dori ca, încet-încet, necesitatea acestei campanii să pălească, iar timpul petrecut în familie să fie întotdeauna unul al bucuriei și al împărtășirii.” (Diana Mocanu, director general al Editurii Gama).

În contextul în care dispozitivele electronice invadează tot mai mult spațiul copilăriei, Editura Gama le propune anual cititorilor să reflecteze sincer, preț de o zi, la relația pe care o au copiii noștri cu multitudinea „ecranelor”, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viață.

Toți cei care vor să împărtășească bucuria timpului petrecut împreună cu cei dragi pe 1 decembrie 2019 sînt invitați să posteze fotografii cu ei, însoțite de hashtag-ul #ZiuaInCareAvemTimp.

***

Editura Gama a serbat anul acesta, în cadrul Tîrgului de Carte Gaudeamus, împlinirea a 25 de ani de activitate. În tot acest timp, Gama a publicat peste 1200 de titluri în aproape 250 de colecții. În ultimii ani, editura a lansat anual peste 100 de noutăți. Tirajul estimativ al titlurilor publicate de la înființare depășește 10 milioane de cărți, iar cele mai populare colecții sînt „Învăț să citesc!®”, „EduCard®” și „Scrie și șterge!®”.

Mai multe