Burse NEC

11 octombrie 2011   Dileme on-line

New Europe College (NEC) anunţă concursul anual pentru bursele de cercetare NEC 2012-2013 pentru universitari/cercetători români din domeniile ştiinţelor umaniste, sociale şi economice.

Condiţii de participare:

Candidatul trebuie să fie înscris la doctorat, într-un stadiu avansat al cercetării sau să aibă titlul de doctor. Se va acorda prioritate candidaţilor sub 40 de ani. Nu sînt eligibili candidaţii care au mai beneficiat de burse NEC şi candidaţii care beneficiază de o altă bursă în perioada 1 octombrie 2012 – 31 iulie 2013.

O foarte bună cunoaştere a cel puţin două dintre limbile străine de circulaţie internaţională. O bună cunoaştere a limbii engleze este dezirabilă.

Prin profilul său, NEC pune accentul pe dezbaterile inter- şi trans-disciplinare. Se încurajează proiectele care permit această deschidere, fără a pierde din rigoarea disciplinară.

Condiţii ale bursei:

Bursa se acordă pentru un an academic (10 luni). Programul bursierilor presupune prezenţa obligatorie în Bucureşti cel puţin o dată pe săptămînă timp de 9 luni. În intervalul de 10 luni, bursierii vor beneficia de un stagiu de cercetare într-unul dintre marile centre universitare/de cercetare din străinătate. La sfîrşitul bursei, bursierii vor preda un studiu care reprezintă rezultatul cercetării lor. Studiile vor fi incluse într-o publicaţie NEC. Valoarea bursei lunare (acordată pe durata a 9 luni) este echivalentul în RON a 600 EURO (neimpozabili), la care se adauga 2.600 EURO pentru stagiul de cercetare în străinătate.

Modalităţi de înscriere şi termene privind concursul:

Formularul de participare la concurs, instrucţiunile de completare şi alte informaţii privind New Europe College pot fi obţinute de la adresa www.nec.ro sau solicitate prin e-mail, la applications@nec.ro.

Dosarele de candidatură vor fi trimise numai în format electronic, la adresa de e-mail: applications@nec.ro. Va rugăm să precizaţi la rubrica Subject a mesajului: „Burse NEC”.

Termenul limită de primire a dosarului de candidatură este 12 decembrie 2011.
Nu vor fi luate în considerare candidaturile incomplete sau cele primite dupa această dată.
Rezultatele preselecţiei vor fi anunţate candidaţilor prin e-mail la începutul lunii martie. Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu, care va avea loc la New Europe College în zilele de 29-31 martie 2012.

Relaţii suplimentare se pot obţine la tel. 021 307 99 10 – între orele 10-17 ale fiecărei zile lucrătoare – sau prin e-mail: applications@nec.ro.
Adresa: New Europe College, str. Plantelor 21, 023971 Bucureşti

Mai multe