Bun de Export

27 noiembrie 2017   Dileme on-line

La Point (str. Gen. Eremia Grigorescu 10), în 8 şi 9 decembrie are loc avanpremiera spectacolului Bun de Export, scris de Alex Tocilescu şi regizat de Catinca Drăgănescu.

De cîte ori pe zi te gîndești să pleci din țară? De cîte ori ai intrat pe site-ul ambasadei Canadei ca să te uiți la condițiile de emigrare? Cîți dintre cunoscuții tăi sînt romîni care s-au stabilit afară și te întreabă și pe tine de ce nu pleci?

De la brain training – mersul afară la studii – la brain drain, migrarea masivă către vest face ca Romînia să traverseze o perioadă de tumult și în relația cu cei mai tineri dintre cetățenii săi.
În acest context a apărut Bun de Export, inițial un spectacol despre ce înseamnă să pleci de acasă la mii de kilometri distanță, despre tineri profesioniști romîni din toată lumea și despre felul în care s-au adaptat sau nu la noua viață. După colectarea a peste 100 de povești reale despre emigrare, Bun de Export a devenit un spectacol despre acele decizii care ne schimbă viața și despre cum reușim să trăim cu ele.

Povestit din perspectiva lui Alex, fost publicitar, actual Președinte al Asociației de Proprietari dintr-un bloc bucureștean, Bun de Export îți va face cunoștință cu trei generații ale familiei Tocilescu, dezvăluind cu umor modul firesc în care migrația s-a insinuat în viețile tinerilor de azi.

Mai multe