Bucureștenii donează: 385.000 de lei strînși la Swimathon București 2017

10 iulie 2017   Dileme on-line

Sîmbătă, 8 iulie 2017, la bazinul acoperit „Tolea Grințescu” de la Clubul Sportiv Dinamo, 317 de înotători şi peste 2000 de spectatori s-au strîns să susţină prin înot și donații, 23 de proiecte din comunitatea bucureşteană.

Swimathon București, organizat de Fundația Comunitară București, s-a aflat la a cincea ediție. Evenimentul organizat anual este un mecanism prin care comunitatea se întîlneşte, interacţionează şi se implică să strîngă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează. Campania de donații continuă online pînă la 31 iulie, pe platforma www.swimathonbucuresti.ro.

Ana Maria a venit de la 8 dimineața și a fost primul donator de la bazin. „Am aflat de Swimathon de anul trecut, de la radio. Anul acesta la fel și am venit din curiozitate ca să văd pe viu cum se întîmplă acest eveniment. M-a atras ideea și spiritul de comunitate: lucrul cu oameni și pentru oameni. Am donat pentru o tabără a copiilor cu cancer.”

Cei 317 de înotători, de toate vîrstele, au înotat 2796 lungimi de bazin, echivalentul a 140 de km. Alexandru Badea, înotător în echipa Plantatorii Subacvatici, spune: „Sînt pentru a patra oară la Swimathon București, iar azi înot pentru creșterea unor păduri frumoase în viitor. În trecut, am mai înotat pentru asociații care susțineau copiii. În general, cred că niște comunități puternice pot aduce beneficii tuturor cetățenilor din oraș.”

Puteți vedea proiectele aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/proiecte/, iar donații se pot face aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/inscriere-sustinator/

Foto: Valentin Boboc

Mai multe