Brusc

9 ianuarie 2017   Dileme on-line

● Brusc, 2016, r. Asli Özge. Urmăriţi filmul pe Cinemax 2, în 10 decembrie, ora 21,30, 11 decembrie, ora 10,50 sau 14 decembrie, ora 21,30. 

Este unul dintre cele mai interesante filme ale anului 2016, conform Die Zeit.

Intriga filmului se petrece în Altena, un orășel german de provincie, și se desfășoară în jurul morții subite, în timpul unei petreceri, a Annei - o tînără de origine rusă. De ce nu cheamă Karsten, gazda, salvarea? De ce apelează, în cele din urmă, la un spital închis noaptea? Și cum de pretinde că nu ar cunoaște-o pe misterioasa invitată Anna? Karsten pare să ascundă ceva.

Brusc este un film despre culisele sumbre ale provinciei (germane) care, dincolo de pitoresc, spirit mic-burghez și prînzuri duminicale la oră fixă, ascunde corupție, abuzuri și dispreț față de străini. Filmul este o critică socială și de moravuri văzută de ochiul familiarizat și străin totodată al regizoarei germane de origine turcă Asli Özge.

Născută în 1975 la Istanbul, Asli Özge - laureată a cinci premii internaționale de film - trăiește de cincisprezece ani în Berlin și este unul dintre numele sonore ale noii cinematografii germane.

Printre protagoniștii filmului se numără prestigioșii actori germani Julia Jentsch (Ultimele zile ale lui Hitler, 2004), Sebastian Hülk (Ticăloși fără glorie, 2009) și Hanns Zischler (München, 2005).

(Publicitate)

Mai multe