Bookfest sărbătorește cartea și literatura

23 mai 2017   Dileme on-line

Bookfest își respectă blazonul de Sărbătoare a Cărții și propune publicului să participe la cîteva dezbateri interesante, dedicate industriei de carte.

Pe ce loc e România în ierarhia europeană a cărții? Ce le place oamenilor să citească față de acum zece ani? Cum ajunge o editură dintr-o țara mică să cucerească cele mai importante piețe de carte ale lumii? La toate aceste întrebări găsiți răspunsurile, dacă mergeți la Salonul Internațional de Carte Bookfest (24-28 mai).

Cristian Tudor Popescu discută despre „Puterea morală a cartilor” împreună cu Caius Dobrescu, Mihai Vacariu și studenții de la SNSPA.

Cum se explică succesul literaturii suedeze din ultimii ani?   

Salonul Internațional de Carte Bookfest, care începe mîine la Romexpo, este și un prilej pentru publicul larg să-i urmărească pe profesioniștii din domeniu discutînd cele mai sensibile subiecte și să cunoască mai bine mecanismele acestei piețe. Astfel, cei interesați de locul României în topurile europene privind piață de carte pot află răspunsul încă de miercuri, 24 mai, ora 12, la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest, cînd va fi prezentată broșură „Industria cărții în Europa: Un tablou în premieră”, elaborată de Federația Editorilor din Europa.

Publicarea aceste broșuri și în limbă română este o activitate din cadrul proiectului ALDUS, care reunește unele dintre cele mai importante tîrguri și saloane de carte din Europa (Frankfurt, Londra, Bologna) alături de unele provenite din țări aflate în diverse stadii de consolidare a pieței – Vilnius (Lituania), Sofia (Bulgaria), Tesalonic (Grecia) și evident Bookfest (România).

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egidă Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Pentru al doilea an consecutiv, Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Mai multe