Biblioteca pentru copii cu implat cohlear, Tzitzi-Poc și caravana cu medici

12 august 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● Clubul de Mobilitate Urbană Senseability a fost înființat de Asociația AMAIS în 2017 și se ocupă cu integrarea în societate a persoanelor cu deficiențe de vedere: să urmeze o facultate, să utilizeze calculatorul și telefonul sau pur și simplu să socializeze. În această vară s-a încheiat seria a II-a de ateliere ale clubului, cu susținerea ING Tech Romania.
Miniprix, retailer de modă, a lansat Seva, prima aplicație de smart donation. Va folosi tehnologia blockchain, garantată pentru donații sigure, și va face legătura între donatorii de îmbrăcăminte, curieri și beneficiari.

● Proiectul „Tzitzi-Poc” realizează spectacole pentru copiii cu vârste între 2 și 8 ani, dar și pentru îndrumătorii acestora. De săptămâna trecută echipa lor a început o serie de interviuri-dialog cu psihoterapeuți, abordând subiecte de interes în educația celor mici.

● În primele 6 luni ale anului, Fundaţia Vodafone România şi HOSPICE Casa Speranţei au derulat proiectul „Prețuim fiecare clipă de viață. Acesta a primit o finanțare de 225.000 de lei, bani prin care aproape 180 de pacienți cu un diagnostic incurabil au beneficiat gratuit de servicii de îngrijire paliativă.

● Asociaţia „Ascultă Viaţa” a lansat prima bibliotecă online cu materiale gratuite, ce pot fi folosite de terapeuţi şi părinţi în reabilitarea auditiv-verbală a copiilor purtători de implant cohlear. 33 de voluntari, angajaţi ai Orange România, le-au tradus în limba română.

● David Stescu are 14 ani și, deși are autism, realizează fotografii pe care mulți ne-am dori să le obținem. A decis ca jumătate din banii pe care îi va primi pentru fotografii să fie direcționați centrului Napocensis, unde un alt copil face terapie pentru autism.

● Asociaţia „Caravana cu Medici”, fondată în 2014, oferă consultații gratuite în satele izolate ale României; în weekend, 50 de femei din satul Letea au fost consultate gratuit de specialiştii caravanei.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.  

Mai multe