"Batman e foarte gay"

2 mai 2012   Dileme on-line

Batman a stîrnit o întreagă isterie: femeile sînt înnebunite după acest personaj romantic, nocturn, cu pelerină lungă şi mască pe faţă, bărbaţii încearcă să-l imite.

Există, printre cuplurile celebre din serialele animaţie, cîteva cu o sexualitate confuză, incertă: Chip & Dale, Bert & Ernie, Fix & Foxi. De cele mai multe ori, e vorba de cupluri de personaje masculine. Sînt de nedespărţit, dar trăiesc într-o permanentă tensiune. Parcă ar fi o căsnicie – numai că nu se ştie exact cine e soţul şi cine e soţia.

Cu Batman şi Robin, chestiunea trezeşte şi mai mult interes, pentru că protagoniştii au depăşit stadiul de personaje de desene animate şi evoluează în filme artistice. În plus, personajul Batman a stîrnit o întreagă isterie: femeile sînt înnebunite după acest personaj romantic, nocturn, cu pelerină lungă şi mască pe faţă, bărbaţii încearcă să-l imite. Chiar şi în modă există tendinţe inspirate de Batman. Era normal ca declaraţiile recente ale lui Grant Morrison – unul dintre scenariştii care lucrează la serial din 2006 – să-i stîrnească pe fanii acestui film. Într-un interviu recent oferit revistei Playboy, Morrison a spus-o clar: „Batman e foarte, foarte gay, acest lucru nu poate fi negat. Întregul concept e total gay.”

O fi! Numai că afirmaţia nu e deloc întîmplătoare. Ea vine într-un moment în care încasările producătorilor de pe urma filmului au început să scadă. De fapt, scenaristul lansează o invitaţie: uitaţi-vă la filmele cu Batman. E sau nu e?
 

Mai multe